Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Απαγόρευση της Ελληνικής μας σημαίας θέλει το αντεθνικό ΑΚΕΛ !!!



Να λοιπόν !
Το κυβερνών κομμουνιστικό κόμμα Κύπρου φανέρωσε τις αντεθνικές του προθέσεις. Εμείς προειδοποιήσαμε πολλές φορές για το πραγματικό πρόσωπο του Ακέλ, χωρίς όμως κανένας να μας λαμβάνει υπόψιν εφόσον η μέχρι τώρα προπαγάνδα του εν λόγω κόμματος έθαβε τα αντεθνικά του σχέδια.
Ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή.
Ο Γενικός διευθυντής του ΡΙΚ κ. Θέμις Θεμιστοκλέους (του ΔΗΚΟ!), διέταξε την υποστολή και απαγόρευση της Ελληνικής σημαίας στον ένα απο τους τρείς ιστούς του ΡΙΚ. Στους άλλους δύο συγκεκριμένα, ανεμίζουν η κρατική και η ευρωπαική μας σημαία.
Για την συγκεκριμένη του ενέργεια ο κ.Θεμιστοκλέους επικαλέστηκε την συμφωνία Ζυρίχης-Λονδίνου.
Ο Λάζαρος Μαύρος απαντά στον εν λόγω κύριο :

<<Α Π Ο ΤΑ ΛΕΦΤΑ των Ελλήνων Κυπρίων υπάρχει και συντηρείται το ΡΙΚ. Ημικρατικός οργανισμός της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η οποία χρωστάει την ύπαρξή της -μετά την Τουρκανταρσία του 1963, το τουρκοφόρο πραξικόπημα και την εισβολή του Αττίλα- ΜΟΝΟ στους Έλληνες Κυπρίους και στον ελλαδικό Ελληνισμό. Η ένοπλη υπεράσπισή της αποτελεί αποκλειστική υποχρέωση των Ελλήνων Κυπρίων και της ΕΛΔΥΚ.Τ Ω Ρ Α, ο Γεν. Διευθυντής του ΡΙΚ κ. Θέμις Θεμιστοκλέους (εκ του… ΔηΚο!) ΔΙΕΤΑΞΕ την υποστολή και την απαγόρευση της Γαλανόλευκης ελληνικής σημαίας μας, από τον έναν εκ των τριών ιστών του ΡΙΚ. Η Γαλανόλευκη, της εθνικής μας ταυτότητας, κυμάτιζε εκεί, δίπλα στην κυπριακή σημαία της κρατικής μας υπόστασης και την (από 1.5.2004) σημαία της ΕΕ της ευρωπαϊκής μας υπόστασης. Για την προκλητική αυτή πράξη αφελληνισμού, ο ίδιος επικαλέστηκε το άρθρο 4 του Συντάγματος (της Ζυρίχης), που προβλέπει την «ανάρτηση του εθνικού συμβόλου, μόνο σε γιορτές και αργίες» (Κυπ. Ποντίκι 23.5.08). Ο εν λόγω Γ.Δ., με το Σύνταγμα ως πρόφαση της ΠΡΑΞΗΣ του εναντίον της Γαλανόλευκής μας, θα πρέπει να ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕΙ το ίδιο το Σύνταγμα που επικαλείται. Και θα πρέπει να διατάξει και την έπαρση της Τουρκικής Σημαίας στο ΡΙΚ σε κάθε ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ. Διότι αυτό απαιτεί το άρθρο 4 του Συντάγματος: «Αι αρχαί της Δημοκρατίας και οιονδήποτε νομικόν πρόσωπον δημοσίου δικαίου ή οργανισμός κοινής ωφελείας ιδρυόμενος διά ή συμφώνως τω νόμω της Δημοκρατίας [….] αναρτώσι κατά τας εορτάς ταυτοχρόνως ομού μετά της σημαίας της Δημοκρατίας την ελληνικήν και την τουρκικήν σημαίαν» (Άρθρο 4,2). Με βάση το ίδιο άρθρο είναι… ΠΑΡΑΝΟΜΗ η ανάρτηση της σημαίας της ΕΕ στο ΡΙΚ. Αυτά προκύπτουν από το Σύνταγμα που επικαλείται ο εν λόγω Θεμιστοκλέους. Ο ίδιος γεν. διευθυντής, του ΡΙΚ, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ από το άρθρο 171(4) του Συντάγματος, όπως: «Όλαι αι επίσημοι ραδιοφωνικαί και τηλεοπτικαί εκπομπαί γίνονται εις αμφοτέρας τας γλώσσας την ελληνικήν και την τουρκικήν». Και ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ όπως «μεταδίδονται προγράμματα δι' αμφοτέρας τας κοινότητας, την ελληνικήν και την τουρκικήν» (Άρθρο 171,1). Και «η διάρκεια των προγραμμάτων διά την τουρκικήν κοινότητα δεν θα είναι βραχυτέρα των 75 ωρών εβδομαδιαίως», και εν πάση περιπτώσει θα έχουν ΑΝΑΛΟΓΙΑ «τριών ωρών διά την τουρκικήν κοινότητα έναντι επτά ωρών διά την ελληνικήν κοινότητα» (Άρθρο 171,2) Η ίδια αναλογία 7 προς 3 ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ και στην τηλεόραση του ΡΙΚ (Άρθρο 171,3).Σ Τ Ο Ν ΙΔΙΟ ΔΙΑΤΑΞΑΝΤΑ την υποστολή και απαγόρευση της ελληνικής μας σημαίας, Γ.Δ. του ΡΙΚ, το Σύνταγμα που ο ίδιος επικαλείται, επιβάλλει να έχει στο ΡΙΚ εργοδοτούμενους ΤΡΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΦΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ Κυπρίους. Όλα αυτά βεβαίως, τα εκ του Συντάγματος, ο εν λόγω Θεμιστοκλέους τα έχει γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Η μόνη που του έφταιξε ήταν η ανυπεράσπιστη (λόγω Ακελιστών, πλέον, στην εξουσία) Γαλανόλευκη σημαία της εθνικής μας υπόστασης. Οι υπόλοιποι Έλληνες Κύπριοι ώς πόσο θα είμαστε τα κορόιδα;>>
Λάζαρος Μαύρος ( Σημερινή )

Εμείς θα αρκεστούμε στο να σχολιάσουμε τις δηλώσεις της κυρίας Ανδρούλλας Γκιουρωφ, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΕΛ.
Η κυρία Γκιουρωφ γράφει σε άρθρο της στην χαραυγή :

<<Ο σεβασμός προς την κρατική μας οντότητα εξυπακούει και τεκμηρίωση (αυτού του σεβασμού) με έμπρακτες ενέργειες. Δεν νοείται να λέμε πως σεβόμαστε τα κρατικά μας σύμβολα αλλά να τα κρύβουμε ή να τα υποβαθμίζουμε ή ακόμα και να τα υποτιμούμε.
Ο υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης βρέθηκε πρόσφατα στο στόχαστρο άδικης κριτικής αρθρογράφου επειδή έδωσε οδηγίες να αναρτηθεί η κυπριακή σημαία στα κτίρια του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου. Αν όντως το έκανε πολύ σωστά έπραξε. Και μπράβο του. Καιρός είναι όλοι οι κρατικοί αξιωματούχοι να δώσουν οδηγίες ώστε σε όλα τα δημόσια κτίρια και δημόσιους οργανισμούς να αναρτηθεί η Κυπριακή σημαία, το σύμβολο της κρατικής μας οντότητας και ανεξαρτησίας. Δεν έχουμε καμιά απέχθεια σε καμιά άλλη σημαία. Αντίθετα σεβόμαστε με ευλάβεια την ελληνική σημαία η οποία εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό ο οποίος πάντοτε στάθηκε συμπαραστάτης στον αγώνα μας. Ομως από πού και ως πού να είναι αναρτημένη η ελληνική σημαία σε διάφορους δημόσιους χώρους και η κυπριακή να απουσιάζει; Δεν είμαστε ούτε περιφέρεια ούτε και νομός της Ελλάδας. Είμαστε ένα κράτος το οποίο εκπροσωπείται στον ΟΗΕ με τα δικά του σύμβολα και εμβλήματα και μέλος της Ε.Ε. η οποία έξω από τα κεντρικά της κτίρια όπου στεγάζοναι τα θεσμοθετημένα όργανα της έχει αναρτημένες όλες τις σημαίες των κρατών μελών της. Χωρίς καμιά πρόθεση να αναξαίσουμε πληγές από τις έντονες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις του 2004 για το σχέδιο Ανάν, να υπενθυμίσουμε πως ένα από τα ζητήματα που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις ήταν και το δείγμα μιας τετράχρωμης σημαίας που θα υιοθετούσε η χώρα μας αν ω μη γένοιτο περνούσε στο δημοψήφισμα το εν λόγω σχέδιο. Αυτοί που διαμαρτύρονται σήμερα και εναντιώνονται να κυματίζει στα δημόσια κτίρια η κυπριακή σημαία, έσκιζαν τα ιμάτια τους για την πιθανή κατάργηση της. Και έσπευδαν να βγάλουν από τη ναφθαλίνη κυπριακές σημαίες. Κάπου πρέπει να υπάρχει μια συνέπεια και ένας διαχρονικός σεβασμός στα κρατικά μας σύμβολα. Οσο ακρωτηριασμένη και δοτή κι αν ήταν η ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960 με τις συμφωνίες Ζυρίχης Λονδίνου, δεν μπορεί τα σύμβολα που εκφράζουν την κρατική μας οντότητα να τα θεωρούν ως κουρελόπανα και να επιτίθενται σε όσους θέλουν να αναδείξουν και να προβάλουν αυτή την κρατική οντότητα και κυριαρχία. >>


Κυρία Γκιουρωφ, η προπαγάνδα σας και τα ψέματά σας δεν έχουν όρια.
Πρώτον, απο πότε η κρατική μας σημαία δεν ανεμίζει στους δημόσιους χώρους ; Μία βολτίτσα έξω απο το σπίτι δεν κάνει κακό ! Μάλλον δεν πήρατε χαμπάρι οτι η εθνική μας σημαία έπαψε να ανεμίζει σε πολλούς δημόσιους χώρους ! Δεν χρειάζεται λοιπόν όλοι οι δημόσιοι κρατικοί αξιωματούχοι να δώσουν εντολή ώστε σε όλα τα δημόσια κτίρια να αναρτηθεί η κυπριακή σημαία..γιατί απλούστατα είναι ήδη αναρτημένη !
Δεύτερον, κανένας δεν υποτίμησε την κρατική μας σημαία, ούτε το σύνταγμα της κυπριακής δημοκρατίας.
Αναφέρεστε στην ελληνική σημαία, που εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό ( !!! ) ο οποίος στάθηκε πολλές φορές συμπαραστάτης στον κυπριακό λαό !!!
Συγγνώμη, μήπως ο "κυπριακός" λαός δεν είναι ελληνικός ; Μήπως ο πολιτισμός της Κύπρου δεν είναι ελληνικός ; Γιατί κάνετε αυτό τον βίαιο διαχωρισμό ;
Αν δεν γνωρίζετε λοιπόν κυρία Γκιουρωφ, η εθνική μας σημαία εκπροσωπεί τον Ελληνοκυπριακό λαό του νησιού μας, του οποίου η συντριπτική πλειοψηφία ψήφισε και αγωνίστηκε υπέρ της ένωσης με την μητέρα Ελλάδα. Χιλιάδες μας ήρωες πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Ελλάδας ανεμίζοντας περήφανα την ελληνική μας σημαία.
Μήπως το 1821 σας θυμίζει κάτι ; Αν όχι..μήπως το 1950 ; Το 1955..;
Ανιστόρητες και αντεθνικές είναι οι απόψεις σας οι οποίες εκπροσωπούν το σύνολο του Ακέλ και εξυπηρετούν τα αλλότρια συμφέροντα σας για πάταξη του Ελληνισμού της Κύπρου !
Πρώτα θέλετε να απαγορευθεί η ανάρτηση της ελληνικής σημαίας σε δημόσιους χώρους. Αργότερα θα θέλετε να καταργήσετε τον εθνικό μας ύμνο και ποιος ξέρει, ίσως και την γλώσσα μας αντικαθιστώντας την με την Αγγλική με πρόσχημα την καλύτερη επικοινωνία με τους Τουρκοκυπρίους !
Η Κύπρος, κ.Γκιουρωφ, ήταν και είναι εδώ και χιλιάδες χρόνια και θα συνεχίσει να είναι Ελληνική ! Η Ελληνική σημαία αποτελεί αναπόσπαστο εθνικό σύμβολο της ιστορίας και του πολιτισμού μας και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να την απαγορεύσει.
Η εθνική μας σημαία επιβάλλεται να είναι αναρτημένη σε ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως δημόσιους χώρους για να θυμίζει σε όλους μας τον τίμιο αγώνα των προγόνων μας και το πώς εμείς πρέπει να αγωνιζόμαστε σήμερα για την προάσπιση του απειλούμενου Ελληνισμού μας !
Τα αλλότρια συμφέροντα σας δεν θα περάσουν. Σε τυχόν απαγόρευση ανάρτηση της εθνικής μας σημαίας στους δημόσιους χώρους θα μας βρείτε εμπόδιο στα σχέδιά σας και υπερασπιστές των ηθών και αξιών που μας παρέδωσαν οι προγόνοι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου