Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Η "Ευρωπαική" Τουρκία των στρατηγών και το βέτο


Να λοιπόν !
Εκεί που σχεδόν όλοι πίστευαν στον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας, εκεί που τα περισσότερα κράτη μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης -συμπεριλαμβανομένων Κύπρου και Ελλάδας- υποστήριζαν την ένταξιακή πορεία της Άγκυρας, ήρθε το νομικό πραξικόπημα για να θυμίσει σε όλους μας το τι πραγματικά παίζει στην Τουρκία.
Το πραξικόπημα των στρατηγών κατά του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, φανερώνει το ποιος πραγματικά κάνει κουμάντο.
Ο στρατός πολλές φορές στο παρελθόν ανέβασε και κατέβασε κυβερνήσεις στην Τουρκία.
Έχουμε δηλαδή μια υποψήφια προς ένταξη χώρα στην Ε.Ε, η οποία ελέγχεται απο το τουρκικό στρατιωτικό επιτελείο. Ο κάθε πρωθυπουργός της Τουρκίας πρέπει συνεπώς να εξυπηρετεί τις επιδιώξεις των στρατηγών αλλιώς...την έβαψε, τον περιμένει πραξικόπημα, στην καλύτερη περίπτωση όπως αυτή του Ταγίπ Ερντογάν 5 χρόνια αποχής απο κάθε πολιτικό δρώμενο !
Η δική μας πλευρά δεν πρέπει να μείνει αμε τα χέρια σταυρωμένα παρακολουθώντας οπτικά τηυν νέα κρίση στην Τουρκία.
Πρέπει να αντιδράσει άμεσα και να κάνει αυτό που έπρεπε να είχε κάνει εδώ και καιρό. Να θέσει βέτο στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε.
Ο Σημίτης το '99 είχε θέσει ως κυριότερο επιχείρημα της στήριξης του στην ενταξιακή πορεία της Άγκυρας, το οτι η τουρκική πλευρά θα αναγκαζόταν να αλλάξει στάση αφού θα ήταν "πιο κοντά".
Όμως, η μέχρι τώρα αδιαλλαξία της Τουρκίας μάλλον το αντίθετο μας καλεί να πράξουμε.
Η Τουρκία θα αναγκαστεί να αλλάξει στάση και να κάνει τις απαιτούμενες παραχωρήσεις μόνο αν θέσουμε τους δικούς μας όρους για την ένταξη της στην ευρωπαική οικογένεια.
Πρέπει λοιπόν σε συνεργασία με ισχυρές συμμαχίες στην Ε.Ε να προβάλλουμε ένα ισχυρό βέτο στην Τουρκία :


1) Εαν δεν αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία
2) Εαν δεν αποχωρήσει ο τουρκικός κατοχικός στρατός απο την Βόρεια Κύπρο
3) Μέχρις ότου αποχωρήσει και ο τελευταίος έποικος ο οποίος κατέχει παράνομα περιουσία Έλληνα πρόσφυγα
4) Αν δεν επιτρέψει την ελεύθερη διακίνηση προς την κατεχόμενη Κύπρο, δηλαδή χωρίς τον ταπεινωτικό έλεγχο των δικών μας ταυτοτήτων-διαβατηρίων
5) Αν αυτή δεν εκδημοκρατιστεί, δηλαδή να σταματήσει να ελέγχεται αποκλειστικά απο τον στρατό


Αυτά είναι μόνο λίγα μπροστά στις πολλές "υποχωρήσεις" που πρέπει να κάνει η Άγκυρα.
Πως περιμένουμε την Άγκυρα όμως να τα πράξει όλα αυτά, απο την στιγμή που η πολιτική μας ηγεσία είναι πάντα πρώτη στα λόγια μα τελευταία στις πράξεις ;
Πως θα αντιμετωπίσουμε την τουρκική αδιαλλαξία απο την στιγμή που δεν χρησιμοποιούμε το βέτο ως μοχλό πίεσης προς τον κατακτητή ;
Η πολιτική μας ηγεσία πρέπει επιτέλους να καταλάβει οτι για να κερδίσουμε κάποιες μάχες χρειάζονται αγώνες και για να αγωνιστείς χρειάζεσαι τα κατάλληλα όπλα.
Έχουμε τα όπλα, έχουμε την δύναμη μα δυστυχώς καταντήσαμε έρμαια των αγγλοαμερικανικών συμφερόντων, τα οποία συμβαδίζουν με την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.
ΖΗΤΟΥΜΕ απο την πολιτική μας ηγεσία να δράσει τώρα κατά της τουρκικής ένταξης.
Θα αφήσουμε έτσι την Τουρκία στο δίλλημα : ΚΥΠΡΟΣ Ή Ε.Ε ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου