Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Η κόκκινη δικτατορία

Απαράδεκτη η χθεσινή ενέργεια της κυπριακής αστυνομίας.
Μιας αστυνομίας που υποτίθεται θα έπρεπε να προστατεύει και να πρεσβεύει τα δικαιώματα των πολιτών της και όχι να τα καταπατά συλλαμβάνοντας τους χωρίς ιδιαίτερο λόγο.
Χθές λοιπόν, επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, μια ομάδα μαθητών, μεταξύ αυτών και ένας καθηγητής φυσικής, μοίραζαν φυλλάδια τα οποία φαίνεται διετύπωναν θέσεις κατά της Κυπριακής Ανεξαρτησίας .
Να λοιπόν πως έχει το περιστατικό. Ενώ οι νεαροί μοίραζαν τα συγκεκριμένα φυλλάδια, αστυνομικοί τους πλησίασαν και τους συλλάβανε χωρίς λόγο, για να τους οδηγήσουν αργότερα στον αστυνομικό σταθμό της πύλης Πάφου.
Συγκεκριμένος δικηγόρος που είδε το περιστατικό, εξέφρασε το παράπονό του, αφού τα φυλλάδια τα οποία μοίραζαν οι νεαροί πατριώτες δεν ύβριζαν κάτι ή κανένα, ενώ αντιθέτως παρέθεταν επιχειρήματα κατά του συντάγματος του 1960, ένα σύνταγμα πράγματι κολοβό και φυσικά καταστρεπτικό για την πατρίδα μας.
Αποτέλεσμα της ενέργειάς του; Να δεχτεί βίαιη επίθεση από ομάδα αστυνομικών.
Τέτοιες ενέργειες κατά της ελευθερίας του λόγου, της έκφρασης είναι εντελώς απαράδεκτες, κατακριτέες και καταδικαστέες.
Από πού και ως πού να συλληφθούν οι νεαροί για τις απόψεις τους ;
Και γιατί ο πρόεδρος Χριστόφιας να είναι απαθέστατος και να μην δίνει σημασία στο περιστατικό ;
Μήπως γιατί τα συγκεκριμένα άτομα τάσσονται ενάντια στις ενέργειές του ;
Μήπως επειδή και αυτοί ανήκουν στην μερίδα των «εθνικιστών-φασιστών-νεοναζί», όπως αυτός τους χαρακτηρίζει ;
Καλό θα ήταν να διερωτηθεί έστω και λίγο ο καθένας μας, αν το καθεστώς μας είναι πραγματικά δημοκρατικό, ή αν η λέξη «δημοκρατία» χρησιμοποιείται απλά για να καλύψει το τι πραγματικά συμβαίνει.
Γιατί αν την περίοδο 67-74 έκανε κουμάντο η δικτατορική χούντα, σήμερα κουμάντο κάνει η κόκκινη αριστερά του Δημήτρη Χριστόφια.
Του Δημήτρη Χριστόφια που προεκλογικά φαινόταν ο «άνθρωπος του λαού», ενώ αμέσως μετά το γύρισε στις κομματικές και αντεθνικές «ιδεολογικές» του απόψεις και στα συμφέροντα των αγγλοαμερικανών.
Του Δημήτρη Χριστόφια που το γύρισε στον κόκκινο φασισμό και στην αντεθνική δικτατορία.
Αφού είδε πως με το να καταδικάζει και να ταπελλώνει τους ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΥΣ πατριώτες δεν καταφέρνει τίποτα απολύτως, αποφάσησε να τους συλλαμβάνει από τώρα και στο εξής λόγω «επικίνδυνων» απόψεων.
Η δικτατορία όμως, δεν θα περάσει !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου