Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

ΠΕΡΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ

Η προεκλογική εκστρατεία του κύριου Ιωάννη Κασουλίδη έφτασε στο αποκορύφωμά της με την δήλωση του περι δεκατετράμηνης θητείας στην Εθνική Φρουρά !
Πολύ πετυχεμένη δήλωση, αφού κατάφερε να φέρει με το μέρος του την πλειοψηφία των εθνοφρουρών μας.
Όμως ο κύριος Κασουλίδης δεν σκέφτηκε καλά τις επιπτώσεις μιας τέτοιας ενέργειας. Ερωτηθείς εκπρόσωπος του ΔΗ.ΣΥ για το πώς θα βγαίνουν οι σκοπιές, λόγω έλλειψης δυνάμεως, απάντησε πως πολλές σκοπιές θα αντικατασταθούν με κάμερες παρακολούθησης.
Ποιές είναι λοιπόν οι επιπτώσεις μιας τέτοιας ενέργειας ;
Μέσω των κάμερων παρακολούθησης, νέμεν θα αναγνωριστεί ο οποιοσδήποτε εισέλθει παράνομα εντός του στρατοπέδου για κλοπή η για οποιαδήποτε άλλη αποτρόπαια ενέργεια, αλλά το κακό θα γίνει.
Δηλαδή, το θέμα είναι να προλάβουμε το κακό και όχι να ψάχνουμε τους δράστες μετά απο το κακό. Γιατί το κακό μπορεί να μην είναι μόνο μια απλή κλοπή, αλλά παράλληλα και επιθετική δολοφονική ενέργεια. Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να το καταλάβουμε ;
Οι διάφοροι πολιτικοί λοιπόν, ας σταματήσουν να μιλούν για μείωση στρατιωτικής θητείας και ας εστιάσουν την προσοχή τους στην βελτίωση της Εθνικής Φρουράς, η οποία υστερεί σε πολλούς τομείς, μεταξύ αυτών και ο τομέας της εκπαίδευσης ο οποίος είναι και ο πιο σημαντικός.
Δηλαδή πρέπει το κράτος, η κυβέρνηση, να επενδύσει περισσότερα χρήματα για καλύτερο εξοπλισμό των στρατιωτών και για περισσότερες εκπαιδευτικές ασκήσεις ( π.χ σχολή μαχητού ), έτσι ώστε ο κάθε στρατιώτης να είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την πατρίδα μας σε περίπτωση ανάγκης. Ή μήπως αποκλείσαμε κάθε περίπτωση πολέμου ; Γιατί με αυτή την λογική καλύτερα να καταργήσουμε τον στρατό για να μειωθούν και οι δαπάνες του κράτους.
Ο κατοχικός στρατό καταπατεί ακόμη την κατεχόμενη γή μας και με την πρώτη ευκαιρία δεν θα διστάσει να διεκδικήσει με τα όπλα και την υπόλοιπη Κύπρο μας.
Και τότε θα είναι αργά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου