Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Έρευνα-μυστήριο για την Παιδεία

Ερωτηματικά για τις λεπτομέρειές της από εκπαιδευτικούς φορείς
Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Δημήτρης Μικελλίδης δήλωσε ότι υπάρχει κενό στη συνεννόηση, τη διαβούλευση και το διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας.ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣΈδωσε χθες διαβεβαιώσεις στον Αναστασιάδη για την ελληνικότητα της Παιδείας
ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΥ
Ερωτηματικά και απορίες φαίνεται να προκύπτουν από την τηλεφωνική έρευνα της εταιρείας CMR CYPRONETWORK MARKETING RESEARCH & CONSULTING LTD, σύμφωνα με την οποία ποσοστό 69% τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων και του εκσυγχρονισμού της Παιδείας που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας. Μεταρρυθμίσεις που είναι συνδεδεμένες με την πολιτική που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ», η συγκεκριμένη έρευνα προκάλεσε δυσαρέσκεια κυρίως σε εκπαιδευτικούς φορείς, τόσο για το ότι δεν την είχαν υπόψη τους, όσο και για το ότι κανείς δεν ενημερώθηκε για την ύπαρξή της. Κενά προκύπτουν κι από το ότι περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από την έρευνα -πλην του ότι διεξήχθη από τις 9 έως τις 11 Σεπτεμβρίου- δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, καθώς επίσης κι από το ότι μόνο το 69% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά στην ανάγκη εκσυγχρονισμού και μεταρρυθμίσεων που έχει η Παιδεία μας.Κληθείσα να σχολιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας, η Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Ελένη Σεμελίδου ανέφερε ότι η Οργάνωση δεν είχε υπόψη της την έρευνα, ούτε και τις λεπτομέρειές της. Εντούτοις, η κ. Σεμελίδου αρκέστηκε στο ότι είναι γεγονός ότι όλοι θέλουμε μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία. Μεταρρυθμίσεις όμως που ο καθένας τις βλέπει από διαφορετική σκοπιά.
Διαβεβαιώσεις στον Αναστασιάδη
Τη διαβεβαίωση ότι η Παιδεία μας δεν μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από ελληνική, έδωσε ο Υπουργός Παιδείας στον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκο Αναστασιάδη, κατά τη χθεσινή τους εξ αναβολής συνάντηση. «Διαβεβαίωσα και διαβεβαιώνω τον ΔΗΣΥ ότι η Παιδεία μας δεν μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από ελληνική Παιδεία. Ομως τη θέλουμε μια παιδεία ελληνική με αυτοπεποίθηση, η οποία να μπορεί να προχωρεί μπροστά και να συνδιαλέγεται με τους άλλους και βέβαια με όλες τις κοινότητες που ζουν στην Κύπρο και αυτό θεωρούμε ότι θα συντελέσει στη δημιουργία του κλίματος για να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας», είπε ο κ. Δημητρίου. Επίσης, ο Υπουργός έδωσε την υπόσχεση ότι στόχος του ιδίου αλλά και του Υπουργείου είναι «να βοηθήσουμε να κλείσουν οι ρωγμές του παρελθόντος, ώστε με ισχυρή σφυρηλατημένη ενότητα να μπορέσουμε να πορευτούμε ως Ευρωπαϊκή Κύπρος προς το μέλλον της νεολαίας μας». Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, από πλευρά του ΔΗΣΥ δεν υπάρχει καμιά ανησυχία όσον αφορά τα θέματα καλλιέργειας κουλτούρας συμβίωσης και δημιουργίας συνθηκών αλληλοανοχής και όσον αφορά τον τομέα εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και του εκσυγχρονισμού της Παιδείας.«Εκεί που υπήρξαν οι ανησυχίες και έχουν διαβιβαστεί στον Υπουργό είναι στα θέματα που αφορούν την ενδεχόμενη απόπειρα αλλοίωσης της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων της Κύπρου. Έχω πει πολλές φορές, θα το επαναλάβω και σήμερα ότι εάν δεν μάθεις να σέβεσαι τη δική σου εθνική ταυτότητα και καταγωγή δεν θα πείσεις ποτέ ότι μπορεί να σεβαστείς την εθνική ταυτότητα και καταγωγή των άλλων», είπε ο κ. Αναστασιάδης.
Ερωτήματα
Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την προχθεσινή έρευνα είναι:- Για ποιον έγινε η έρευνα και ποιος την πλήρωσε;- Με ποια κριτήρια καθορίστηκαν τα ερωτήματα;- Γιατί το Υπουργείο Παιδείας δεν έστειλε την έρευνα στις εκπαιδευτικές οργανώσεις και την έστειλε στον Τύπο;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΚΕΛΛΙΔΗΣΚενό στη συνεννόηση με το Υπουργείο
ΩΣ ΠΛΗΡΗ συσκότιση χαρακτήρισε το τι συμβαίνει, με αφορμή τη συγκεκριμένη έρευνα, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Δημήτρης Μικελλίδης. Σύμφωνα με τον κ. Μικελλίδη, η ΠΟΕΔ δεν έχει ενημερωθεί για την έρευνα και δεν γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει, καθότι πληροφορείται το τι συμβαίνει από τον Τύπο. Ο κ. Μικελλίδης δήλωσε ότι υπάρχει κενό στη συνεννόηση, τη διαβούλευση και το διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας, και αναρωτήθηκε κατά πόσο έχει καταργηθεί το Συμβούλιο Δημοτικής και Μέσης, το οποίο δεν έχει συγκληθεί ούτε μία φορά, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο κ. Δημητρίου.

simerini.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου