Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Προκλητικός...


Ο Χριστόφιας αυτό θα κάνει θα διαλέξει το πιο "λίγο" οδυνηρό

Με έκπληξη κοιτάξαμε σήμερα τις δηλώσεις του προέδρου μας στο σημερινό άρθρο της Σημερινής στο οποίο κατηγορεί τους πάντες και τα πάντα για τις κατηγορίες που εξαπολύουν διάφοροι εναντίων της πολιτικής του στο κυπριακό. Στο άρθρο αυτό θα προσπαθήσουμε να σχολιάσουμε κάποια από τα λεγόμενα του και όχι απλά να τα αναφέρουμε. Λέει ο πρόεδρος: Για να καταστήσει, πάντως, σαφές: «Το κάνω ξεκάθαρο. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα μπροστά στον Πρόεδρο. Εάν έρθει ο κ. Έρογλου με λογικές προτάσεις για το περιουσιακό και για τα άλλα ζητήματα, υπάρχει ζήτημα ν’ αποσύρουμε προτάσεις; Είναι τότε που θα ρεζιλευτούμε και είναι τότε που οι καλοθελητές στο διεθνή χώρο, που θέλουν να μας στριμώξουν, θα μας στριμώξουν. Και θα στριμώξουμε κι εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας»
Το να έλθει ο κος Έρογλου με "λογικές" προτάσεις κε Χριστόφια δεν αναιρεί το γεγονός ότι πρότεινες (!) την ρατσιστική εκ περιτροπής προεδρίας, παραμονή εποίκων και σταθμισμένη ψήφο. Να ρεζιλευτούμε; Δεν κατάλαβα με την πολιτική μας δεν ρεζιλευόμαστε από τον ίδιο μας τον εαυτό. Και για ποιους καλοθελητές μιλάτε κε Χριστόφια;;; Αυτοί που νομιμοποιούν την παράνομη "επιτροπή αποζημίωσης στα κατεχόμενα" ή αυτοί που κάνουν προκλητικές δηλώσεις ενάντια στην Κ.Δ.; Μετά λέει το εξής: Συνεχίζοντας, μάλιστα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος και σε σχέση με τη στάση της ΕΔΕΚ έναντί του. «Εγώ ναι, δεν έχω, όπως λέει η ΕΔΕΚ και ο κ. Ομήρου, την ικανότητα ή τη δυνατότητα να καταλάβω ότι είναι ζημιογόνες αυτές οι προτάσεις. Ε, δεν έχω την εξυπνάδα που έχουν οι άνθρωποι εκείνοι, αυτό είμαι. Και ευχαριστώ τον κόσμο, που έναν άνθρωπο διανοητικά λειψό, τον έχει κάνει Πρόεδρο της Δημοκρατίας»
Εδώ απλά δεν πέφτουμε στο επίπεδο του Προέδρου για σχολιασμό αυτής της δήλωσης. Συγγνώμη, δεν είναι δήλωση προέδρου αυτή. Κε πρόεδρε με επιχειρήματα απαντούμε όχι με ειρωνεία... Έπιτα λέει: «Μια λύση, βεβαίως, που δεν θα είναι λύση για πανηγυρισμούς, θα είναι οδυνηρή λύση», σημείωσε. «Προειδοποιώ τον κόσμο», ανέφερε, «ότι θα έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε τεράστιες δυσκολίες στην εφαρμογή της λύσης» Ναι, σίγουρα γιατί όμως θα είναι δύσκολη η εφαρμογή της; Άραγε; Εδώ ο πρόεδρος δεν μας τα εξηγά καλά; Γενικά τι εννοεί με τον όρο "οδυνηρή"; Είναι σκληρή λέξη και δεν νομίζω μια "λύση" να είναι λύση από την στιγμή που θα είναι οδυνηρή. Παρ' όλα ταύτα ο πρόεδρος προφανώς μιλά για ΠΑΡΑλύση. Με 2 ζώνες, 2 ξεχωριστές επικράτειες, ελάχιστη επιστροφή προσφύγων στα σπίτια τους και όλα αυτά που αποδέχτηκε ή και πρότεινε είναι προφανές ότι η λύση-παράλυση που έρχεται είναι οδυνηρή! Αυτά εν ολίγοις από τον κο Πρόεδρος ο οποίος με προκλητικό τρόπο μιλά στον σταθμό ΤΟΥ (τον Άστρα) για τις εξελίξεις στο κυπριακό και ισοπεδώνει χωρίς επιχειρήματα την κριτική που το ασκούν κάποιοι κύκλοι. Ας ευχηθούμε ο Θεός να μας δώσει δύναμη να επιβιώσουμε τουλάχιστο Εθνικά γιατί όπως πάμε νομίζω δεν θα είναι μόνο η λύση οδυνηρή αλλά και η Κύπρος ολόκληρη θα είναι σε οδυνηρή κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου