Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Θα μας τρελλάνει ο Υπουργός Άμυνας!


Μετά τις ηλίθιες απαντήσεις που έδωσε στον Σαμψών (βουλευτή του ΔηΣυ) για τις κατηγορίες εναντίον του σχετικά με τα συνθήματα στις τάξεις τις Ε.Φ. Έρχεται δυνατότερος όσο ποτέ ο υπουργός μας να συνεχίσει τα τρελά του και την προπαγάνδα του. Να συνεχίσει να πηγαίνει πίσω πίσω στο παρελθόν την Κύπρου μας για δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα!


Σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη σημερινή ο δημοσιογράφος τον ρώτησε το πιο κάτω:

Όλα καλά κ. Υπουργέ. Αλλά τελικά ποιος είναι ο εχθρός μας; Αν όχι ο Τούρκος που σκότωσε τη μητέρα μας και τη αδελφή μας, ποιος; Οι Ταλιμπάν;

Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι με τα συνθήματα αυτά κάνω στρατιώτες να έχουν υψηλό αίσθημα; Με το να γινόμαστε αιμοβόροι; Ειδικά αυτήν την περίοδο που γίνεται μια καθολική και τιτάνια προσπάθεια να λύσουμε το Κυπριακό. Είναι τρελά. Είναι με το μίσος που θα κάνουμε στρατό; Όχι φυσικά. Αυτές οι πολιτικές, “Ένωσις και μόνον ένωσις”, δεν περνούν πια. Κάποιοι υπερπατριώτες αποκαλούσαν προδότη τον Μακάριο κλπ. Έγινε αυτή η οργάνωση ΕΟΚΑ Β’ (ναι τώρα έγινε!!!), που έσβησε την εικόνα της ΕΟΚΑ 55-59 που μαζί την φτιάξαμε, γιατί ήμουν και εγώ μαζί με τον Γρίβα τότε και καλλιεργήθηκε το μίσος. Τα αποτελέσματα γνωστά . Τα έζησα όλα. Ο στρατός τότε εκτελούσε διαταγές της Χούντας. Ελλαδίτες και Κύπριοι αξιωματικοί στήριζαν την ΕΟΚΑ Β’. Όλα αυτά, λοιπόν, με αυτά τα συνθήματα έφεραν την καταστροφή. Πολέμησα κι εγώ τους Άγγλους. Δεν έλεγα τότε Καλός Άγγλος, νεκρός Άγγλος. Δεν μισούσα τον αγγλικό λαό. Τρέφαμε εχθρική διάθεση αλλά όχι μίσος.

Ακόμα να καταλάβουμε ΠΟΙΟΣ ανάφερε την ΕΟΚΑ Β ΠΟΙΟΣ μίλησε για το παρελθόν ή ΠΟΙΟΣ τέλοσπάντον μίλησε για τον Γρίβα;;; Δηλαδή κε υπουργέ μπορείτε να απαντήσετε επί της ουσίας μια φόρα; Μπορείτε να δώσετε τεκμηριωμένη απάντηση χωρίς να κρύβεστε πίσω από το δάκτυλο σας φανατίζοντας και επιστρέφοντας πίσω στην παρελθοντική διχόνοια;

Και προς Θεού. Από πότε οι στρατιώτες φωνάζουν Ένωσις και μόνον ένωσις" στα στρατόπεδα; Τα συνθήματα που λέτε κε υπουργέ έχουν απαγορευθεί εδώ και χρόνια ΔΕΝ περιμέναμε εσάς να τα απαγορεύσετε για να παίζετε τον ανθρωπιστή και τον ειρηνιστή.

Κάποια από τα συνθήματα που απαγόρευσε ο κος υπουργός μας ήταν:

"Ελλάς Ελλάς σκέπασε κι εμάς την Κύπρο σου την όμορφή πότε μην την ξεχνάς"

"Έχω μια αδελφή κουκλίτσα αληθινή την λένε Βόρειο Κύπρο την αγαπώ πολύ, και άμα χρειαστεί για κείνη θα χαθώ στον τάφο να γράψετε Ελλάδα σ΄ αγαπώ..."

Τέτοιου είδους συνθήματα απαγόρευσε ο ειρηνιστής μας υπουργός! Κατά τ΄ άλλα ακραία σοβινιστικά!

Δηλαδή καταντά γελοίος, όταν τον κατακρίνουν για συνθήματα να αναφέρεται στην ΕΟΚΑ Β που την στιγμή που κανείς δεν του το έχει αναφέρει αυτό!!! Και το χειρότερο είναι ότι κανείς δεν του απαντά!

Κάπου αλλού στην ίδια συνέντευξη αναφέρει:

“.. Αν κάποιοι αμφισβοιτούν τον πατριωτισμό μου, πρόβλημα τους. Θα έκλεινα τη μονάδα παραδείγματος χάριν. Τη μονάδα των ΟΥΚ. Βεβαίως θα την έκλεινα. Εάν δεν σταματούσαν τους λεονταρισμούς, θα με ανάγκαζαν να τους κλείσω. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΟΥΚ. Τι δηλαδή; Ανθρώπους που δεν σέβοντε το συνέδελφο τους να τους αφήσω; Δεν θέλω νταήδες. Θέλω στρατιώτες."

Αυτός είναι υπουργός! Θέλει να κλείσει ολόκληρη μονάδα ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ για να πατάξει (δήθεν) τους "λεονταρισμούς", κατά την έκφρασή του. Έτσι κάνουν 5 στρατιώτες παρακοή και ανταρσία και κλείνουμε μονάδες! Ώραια πολιτική! Γι' αυτό ΔΕΝ πάμε μπροστά σ' αυτόν τον τόπο.


Ας σοβαρευτούμε λιγάκι κε υπουργέ και ας λογικευτούμε κι ας μείνουμε επί της ουσίας. ΔΕΝ είναι συνατό ολόκληρη Ε.Φ. με ημικατεχόμενη πατρίδα να φωνάζουν συνθήματα τύπου, "Σου στέλνω τριαντάφυλλα από του ΚΕΝ τον κήπο...". Ναι με συνθήματα τονόνοντας το Εθνικό τους αίσθημα και την αγάπη προς την Πατρίδα (μακρία από ακρότητες και φανατισμούς) θα τονόσει το ηθικό των στρατιώτων και θα τους καταστίσει ποιό μάχημους! Είναι κοντά στο μυαλό!
Σημειώνουμε, για αποφυγή παρεξήγησης ότι είμαστε ενάντια στα σοβινιστικά συνθήματα που φανατίζουν κτλ. Απλά ο υπουργός στην συγκεκριμένη περίπτωση (όπως και σε πολλές άλλες) είναι εκτός θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου