
Μακεδονία - Θράκη - > Το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης καταργήται..
Γιωργάκη δεν σε χρειαζόμαστε. Ξεφτιλιζόμαστε και απο μόνοι μας
Και ακόμη δεν είδαμε τίποτα.....
Ε/Κ ασπάστηκε το Ισλάμ αλλά δεν κάνει σουνέτι
Από Νικόλας έγινε Νιχάτ
Την ιστορία ενός Ε/Κ που ασπάστηκε πριν από ένα χρόνο το Ισλάμ και πλέον είναι ένθερμος υποστηρικτής του μουσουλμανισμού προβάλλει η τ/κ εφημερίδα «Χαβαντίς». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εν λόγω Ε/Κ, ονόματι Νικόλας, εργαζόταν στο παρελθόν στις Κυπριακές Αερογραμμές και πέρσι, σε ηλικία 36 χρόνων, πήρε την απόφαση να αλλάξει θρήσκευμα γιατί, όπως εξήγησε, στις ελεύθερες περιοχές υπάρχουν πολλές... αδικίες για τις οποίες ο ίδιος πιστεύει ότι ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η Εκκλησία.
Δίχως να συγκεκριμενοποιεί τις αδικίες που υπάρχουν στις ελεύθερες περιοχές, ο Νικόλας απλώς αναφέρει εν είδει παραδείγματος ότι όσο ήταν στο στρατό ο διοικητής του, που είχε στενές σχέσεις με την Εκκλησία, τον «ταλαιπώρησε» πολύ. «Διαπίστωσα πόσο άσχημη μπορεί να γίνει η θρησκεία μας. Και η Ορθοδοξία είναι μια χούντα» λέει, εξηγώντας ότι ο ίδιος είναι ένας άνθρωπος δημοκρατικός.
Όσον αφορά τώρα τη νέα του θρησκεία, ο Νικόλας άλλαξε μαζί με την πίστη του και το όνομά του σε Νιχάτ. «Μια μέρα καθόμουν σε έναν καφενέ στον Αστρομερίτη. Εκεί βρέθηκα με έναν Τ/Κ που γνωρίζει τον σεΐχη Ναζίμ και του ζήτησα να με φέρει σε επαφή. Όταν βρέθηκα με τον σεΐχη του είπα ότι θέλω να γίνω μουσουλμάνος» εξιστορεί ο Ε/Κ, λέγοντας πως του δόθηκε και πιστοποιητικό στο οποίο αναφέρεται ότι είναι πλέον μουσουλμάνος. Σε ερώτηση κατά πόσο σκέφτεται να κάνει και σουνέτι, όπως απαιτεί ο μουσουλμανισμός, ο Νικόλας - Νιχάτ λέει ότι δεν προτίθεται να το πράξει, αν και γνωρίζει ότι είναι καλό από πλευράς υγιεινής. «Πηγαίνω καμιά φορά τις Παρασκευές στο τζαμί για προσευχή αλλά όχι συχνά. Είμαι Ευρωπαίος» συνεχίζει, λέγοντας ότι ο μουσουλμανισμός του άλλαξε προς το καλύτερο τη ζωή. «Παλιά έπινα πολύ, χαρτόπαιζα και ξόδευα τα χρήματά μου σε γυναίκες. Όχι όμως πλέον».
Ο Νικόλας - Νιχάτ (άνεργος και μένει στις ελεύθερες περιοχές) εξήγησε επίσης τις απόψεις του για το Κυπριακό, δηλώνοντας θαυμαστής του Ραούφ Ντενκτάς. «Πηγαίνω πού και πού και επισκέπτομαι τον Ρ. Ντενκτάς. Την τελευταία φορά τον επισκέφθηκα με τον πατέρα μου. Είναι πολύ καλός και τον αγαπώ. Μας είπε πολλές φορές ότι Ε/Κ και Τ/Κ δεν μπορούν να ζήσουν μαζί. Και συμφωνώ μαζί του. Οι Ε/Κ λόγω θρησκείας δεν συμπαθούν τους Τ/Κ, ενώ οι Τ/Κ θέλουν μόνο τα χρήματα των Ε/Κ», καταλήγει ο εν λόγω Ε/Κ.
Κωδικός άρθρου: 890863 - ΠΟΛΙΤΗΣ - 18/08/2009, Σελίδα: 6
Η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο θέλει να συγχαρεί τον κ. Νικόλα που άλλαξε επιτέλους την πίστη του, άλλαξε το όνομα του και έγινε ένας κανονικός και φανερός οπαδός του Ραούφ Ντενκτάς, του ρατσιστή, εθνικιστή, φασίστα που ματοκύλησε την Κύπρο, ξεπαστρεύοντας αρχικά τους Τουρκοκύπριους αντιπάλους του και μετά τέθηκε επικεφαλής των τρομοκρατών της ΤΜΤ που δοκίμασαν να διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία.
Για μας ο Νιχάτ -όπως αποκαλείται πλέον ο πρώην Νικολής- είναι παράδειγμα προς μίμηση. Όχι βέβαια γιατί είναι ντενκτασικός. Αλλά, διότι δεν είναι δειλός σαν κάτι άλλους και ίσια και αντρίκια αυτοπροσδιορίζεται ως αυτό που είναι: Τούρκος εθνικιστής, μουσουλμάνος το θρήσκευμα, οπαδός του Ραούφ Ντενκτάς και της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.
Ας τον πάρουν παράδειγμα κάποιοι άλλοι -κοινώς- χέστηδες (και συγχωρέστε μας την φράση), οι οποίοι ενώ είναι ντενκτασικότεροι του Ντενκτάς (πχ απόψεις τους για Σχέδιο Ανάν), υποστηρίζουν κλαίγοντας τον εθνικιστή Ταλάτ (οι γνωστοί χειροκροτητές του Αγίου Μάμα και άλλοι), γράφουν λες και δουλεύουν σε αυτόματο πιλότο σε μπλογκς, ιστοσελίδες και φόρουμς μέρα-νύχτα υπέρ του τουρκικού στρατού εισβολής (πχ εξισώνοντας τα εγκλήματα του τουρκικού κράτους και του τουρκικού στρατού με τις πράξεις των αδέσποτων ομοϊδεατών τους της ΕΟΚΑ ΒΗΤΑ) ή κατασκευάζουν ψευδή "ιστορικά" στοιχεία για να υποβοηθήσουν τον Ντενκτάς και το φασιστικό βαθύ κράτος της Άγκυρας (πχ πρόσφατη περίπτωση με φωτογραφίες στο Τζιάος όπου "συγγραφέας-ερευνητής" περίπου κατασκεύασε -και μετά εμμέσως το παραδέχτηκε- δήθεν δολοφονία Τ/κ από άνδρες της Ε.Φ.).
Αφού τους ξέρουμε: είναι Ελληνοκύπριοι, ή μάλλον είχαν την ατυχία να είναι ελληνικής, κυπριακής καταγωγής, αλλά οι ίδιοι με τις απόψεις τους (αρθρογράφοι, μπλόγκερς, εκδότες, "ερευνητές-συγγραφείς" κλπ) και τις πρακτικές τους (πολιτικοί, σταλινικοί της ΚΥΠ, επικουρικοί της Επαγρύπνησης, Χαραυγίτες του ΕΛΑΜ) -που συμβαδίζουν σε θέματα ουσίας κατά ένα 97% με τον Ραούφ Ντενκτάς- είναι στην ουσία Τούρκοι εθνικιστές, φασίστες Γκρίζοι Λύκοι, οπαδοί της Εργκενεκόν (οι πιο ακραίοι) ή τσογλάνια του Ερντογάν (οι πιο λάιτ).
Γιατί έχουν όλοι αυτοί οι ελληνοκυπριακής καταγωγής Γκρίζοι Λύκοι, όλοι αυτοί οι ελληνόφωνοι Τούρκοι ρατσιστές την απαίτηση να τους ονομάζουμε "Ελληνοκύπριους πολίτες", "επαναπροσεγγιστές", "φιλειρηνιστές", "απλούς Κύπριους", "ρεαλιστές", κλπ;;;
Να αποκτήσουν τα κότσια και το θάρρος του Νιχάτ-πρώην-Νικόλα και να πάνε και εκείνοι να βγουν ξεκάθαρα και να πουν αυτό που είναι: Οπαδοί του Ντενκτάς.
Αυτό θα βοηθήσει πολύ και την ψυχολογία και την ταλαιπωρημένη προσωπικότητα τους. Για παράδειγμα, ο γνωστός ανά το παγκύπριο ηλικιακός ρατσιστής, ο Fasistas_Anef_Oriwn, θα μπορούσε επιτέλους, με μια θαρραλλέα δημόσια τοποθέτηση να απολυτρωθεί. Να γίνει Ahmet_Oriwn. Ή και Ahmet_Davutoglu_Oriwn. Τα παιδικά τραύματα του θα μπορούσαν, ίσως, να επουλωθούν. Μια τέτοια τοποθέτηση δεν θα τον ανάγκαζε να κρύβει την πραγματική του ιδεολογία και τα πραγματικά του πιστεύω στα καλούπια και στους καθωσπρεπισμού του "Ελληνοκύπριου". Μια αναβάπτιση του στα νάματα του Παντουρκισμού θα ήταν απολυτρωτική. Θα μπορούσε επιτέλους να πει, ίσια και αντρίκια: "Ε ναι ρε Κοπέλια της Επιτροπής, ε ναι ρε χωρκανοί μου, είμαι του Ντενκτάς! Ε ναι ρε φίλοι και συγγενείς, υποστηρίζω την λύση της Τουρκίας, υποστηρίζω την διχοτόμηση των Εγγλέζων, τούτα πιστεύκω, τούτα υποστηρίζω!". Δεν θα χρειαζόταν να καλύπτει τις πραγματικές του απόψεις κάτω από ένα πέπλο "ελληνοκυπριακό".
Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και ο έτερος κομματικός υπάλληλος, και να μεταδωθεί από τις συχνότητες και να το ακούσουν οι πάντες, ως τα Άστρα: "Ναι, εγώ, ο Μουράτ Μουράτ υποστηρίζω οι Κερυνειώτες να ΜΗΝ παν στα σπίτια τους! Ναι, εγώ ο Μουράτ Μουράτ υποστηρίζω πως οι ο συνφασίστας μου Ταλάτ θα είναι εκ περιτροπής πρόεδρος σας! Ναι, εγώ ο Μουράτ Μουράτ υποστηρίζω πως ο Ένδοξος Τουρκικός Στρατός θα έχει εγγυήσεις! Ναι, εγώ ο Μουράτ Μουράτ υποστηρίζω τα δύο κράτη στην Κύπρο!"
Με σειρά αντικατοχικών εκδηλώσεων ο Δήμος Μόρφου και οι απανταχού Μορφίτες καταδίκασαν χθες την κατάληψη της κατεχόμενης κωμόπολης από τα τουρκικά στρατεύματα εισβολής, στις 16 Αυγούστου του 1974.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που έγιναν με αφορμή την 35η επέτειο της κατάληψης της κωμόπολης, αντιπροσωπία του Δημοτικού Συμβουλίου Μόρφου και των οργανωμένων συνόλων της περιοχής, με επικεφαλής το Δήμαρχο Χαράλαμπο Πίττα, επέδωσε στους Πρεσβευτές των Μονίμων Μελών του Σ.Α. του ΟΗΕ ψήφισμα διαμαρτυρίας, με το οποίο ζητείται η συμβολή των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στην προσπάθεια για επικράτηση δικαιοσύνης και ειρήνης στην Κύπρο, με βάση τις αρχές του διεθνούς δικαίου, των Ηνωμένων Εθνών και της Ε.Ε.
Η αντιπροσωπία επισκέφτηκε διαδοχικά τις πρεσβείες των ΗΠΑ, Ρωσίας, Γαλλίας και Κίνας, την Υπάτη Αρμοστεία της Μεγάλης Βρετανίας και τη Μόνιμη Αντιπροσωπία της ΕΕ.
Ευθύνες των μονίμων μελών του Σ.Α.
Μιλώντας έπειτα από τη συνάντηση με τον Πρεσβευτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βιατσεσλάφ Σούμσκι, ο Δήμαρχος της Μόρφου δήλωσε ότι «πρώτα και πάνω απ’ όλα το ψήφισμα καταδικάζει τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή» και θέτει τις πέντε χώρες - μόνιμα μέλη του ΣΑ των Η.Ε. «ενώπιον των ευθυνών τους».
«Πράγματι, υπάρχει ευθύνη από πλευράς των ΗΕ -επισήμανε ο κ. Πίττας-, γιατί εδώ στην Κύπρο καταπατούνται οι αρχές του ΟΗΕ, καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι πανανθρώπινες αξίες».
Η αντιπροσωπία τόνισε, ταυτόχρονα, στους πρέσβεις των χωρών μονίμων μελών του ΣΑ ότι «το Συμβούλιο Ασφαλείας των Η.Ε. και τα πέντε μόνιμα μέλη μπορούν και έχουν την υποχρέωση να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση προς την τουρκική πλευρά, ώστε να συνεργαστεί για μια λύση του κυπριακού προβλήματος».
Επισήμανε, παράλληλα, πως, παρά την κατανόηση και την καλή βούληση που επιδεικνύει η ε/κ πλευρά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, η άλλη πλευρά δεν επιδεικνύει ανάλογη κατανόηση, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος για ενδεχόμενο νέο αδιέξοδο στις συνομιλίες.
«Είναι εδώ που πρέπει και τα Η.Ε. και η Ε.Ε. να εργαστούν για να πείσουν την Τουρκία να συνεργαστεί για μια λύση στο Κυπριακό», πρόσθεσε ο Δήμαρχος της Μόρφου.
Τέθηκε και το Περιουσιακό
Ο κ. Πίττας δήλωσε, ακόμη, πως κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τέθηκε ενώπιον των Πρεσβευτών και το θέμα του Περιουσιακού.
«Είπαμε ότι είναι ακόμα πιο απαράδεκτο, τώρα, αυτή την περίοδο, που διεξάγονται οι συνομιλίες, η άλλη πλευρά να συνεχίζει με παράνομες πωλήσεις της περιουσίας μας σε παράνομους ξένους αγοραστές και να συνεχίζει τη βεβήλωση και την καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».
Την αντιπροσωπία συνόδευε και ο βουλευτής Λευκωσίας του ΑΚΕΛ Πανίκος Χάμπας, ο οποίος ανέφερε πως η παρουσία του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και των άλλων οργανωμένων συνόλων της Μόρφου, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πέντε μονίμων μελών του ΣΑ «για να πιέσουν κι αυτά με τη σειρά τους την Τουρκία», καθώς, όπως πρόσθεσε, «η Τουρκία είναι αυτή που κρατά το κλειδί της λύσης» του Κυπριακού.
Το ψήφισμα
Στο ψήφισμα γίνεται λόγος για την επί 35 χρόνια συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία, το βίαιο διαμελισμό του νησιού, την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον εποικισμό, την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς και το σφετερισμό των ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα.
Μεταξύ άλλων, ζητείται από τα πέντε μόνιμα μέλη του Σ.Α. του ΟΗΕ η συμβολή τους για την επίτευξη μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης που θα τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό της Κύπρου, θα αποκαταστήσει την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποκλείοντας οποιαδήποτε δικαιώματα για στρατιωτική επέμβαση ξένων δυνάμεων και θα επανενώνει το έδαφος, το λαό και τους θεσμούς, στο πλαίσια μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, με μια ενιαία κυριαρχία και μια διεθνή προσωπικότητα, που θα βασίζεται στα περί Κύπρου ψηφίσματα των Η.Ε. και θα είναι συμβατή με το διεθνές δίκαιο και τις αρχές της Ε.Ε.
«Κίνηση» στα κατεχόμενα κατά της επιστροφής της Μόρφου
Και ενώ η Μόρφου και οι κάτοικοί της διεκδικούν από τον ΟΗΕ και τη διεθνή κοινότητα την ιστορική τους δικαίωση, ομάδα νεαρών που διαμένουν στην κατεχόμενη πόλη ανακοίνωσε την ίδρυση μιας νέας κίνησης, με την ονομασία «Η ‘ΤΔΒΚ’ είναι ενιαία, η Μόρφου δεν θα δοθεί με κανένα τρόπο».
Όπως έγραψε χθες ο τ/κ Τύπος και μεταδίδουν ιστοσελίδες, σε δημοσιογραφική διάσκεψη που διοργανώθηκε σε ξενοδοχείο στην κατεχόμενη Μόρφου, η ομάδα αποκάλυψε πως σκοπός της δημιουργίας της είναι να υπογραμμίσει τη σημασία της διζωνικότητας σε μια ενδεχόμενη συμφωνία λύσης του Κυπριακού. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την «κίνηση», προτάθηκε όπως η κατεχόμενη Μόρφου παραμείνει στο τ/κ κρατίδιο, αλλιώς δεν θα εγκρίνει τη συμφωνία.
Από την Σημερινή
Ο Τ/κ δημοσιογράφος στην ανταπόκρισή του από την κατεχόμενη Λευκωσία «επικαλείται την μαρτυρία κάποιου Τούρκου στρατιώτη ότι οι δικοί μας έριξαν 20 Τούρκους στρατιώτες στο γκρεμό. Δεν αναφέρεται αυτό το πράγμα στο βιβλίο. Είναι μαρτυρία του Τούρκου» ανέφερε ο κ. Νεοκλέους.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις στην Χουριέτ του Τ/κ στρατιώτη, Βεντάτ Τόκσοϊ που φέρεται να γλύτωσε όταν οι Ε/κ κομάντο κατέλαβαν τον λόφο, ο ίδιος βρήκε τα πτώματα 20 συμπολεμιστών του σε γκρεμό στην περιοχή και έγραψε τα ονόματα όσων θυμόταν σε πέτρες, τις οποίες έδεσε στα πόδια τους για να μπορούν να αναγνωριστούν. Στο ίδιο δημοσίευμα, δημοσιοποιούνται τρεις μαρτυρίες Ε/κ κομάντο που συμμετείχαν στην κατάληψη του λόφου, του Δήμου Δημητρίου, του Μιχαλάκη Κυπριανού και του Πιερή Χατζηπούλα, αλλά κανείς τους δεν ανέφερε ότι πέταξαν τα πτώματα Τ/κ στρατιωτών στο γκρεμό.
«Αυτό δεν αναφέρεται πουθενά μέσα στο βιβλίο. Αυτό είναι η μαρτυρία του Τούρκου και τέτοια πράγματα μπορούν να σκαρφιστούν πολλά», τόνισε στο ΚΥΠΕ ο κ. Νεοκλέους. Δεν υπάρχει πουθενά, συνέχισε, τέτοια αναφορά, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μεν η μαρτυρία του Μιχαλάκη Κυπριανού ότι δέχθηκε εντολή από τον Ελλαδίτη διοικητή του Καραχάλιο να σκοτώσει έναν Τούρκο αιχμάλωτο, ''αλλά ο ίδιος δεν το έκανε και όταν βρήκε την ευκαιρία τον άφησε να φύγει''.
Ερωτηθείς εάν στο βιβλίο του υπάρχει οποιαδήποτε αναφορά στο τι απέγιναν οι Τ/κ στρατιώτες μετά την κατάληψη του λόφου Κοτζάκαγια από τους Ε/κ κομάντο, ο κ. Νεοκλέους απάντησε αρνητικά. Οι Ε/κ κομάντο, είπε, κατέλαβαν το συγκεκριμένο λόφο στον Αγιο Ιλαρίωνα και χωρίς κανένα λόγο οι Ελλαδίτες αξιωματικοί έδωσαν εντολή για υποχώρηση. «Στην υποχώρηση των δικών μας έγινε σφαγή. Ηταν εκτεθειμένοι, ήταν μια άτακτη υποχώρηση. Πώς θα μπορούσαν οι δικοί μας οι στρατιώτες, που προσπαθούσαν να σώσουν τον εαυτό τους, να γνωρίζουν αν υπήρχαν αιχμάλωτοι, τι είχαν απογίνει».
Εφερε μάλιστα παράδειγμα προσωπική του εμπειρία κατά την εισβολή του 1974. Ο ίδιος, είπε, είχε πιάσει αιχμαλώτους στον Παχύαμμο της Κερύνειας έναν ταγματάρχη, ένα ανθυπολοχαγό και έναν απλό Τούρκο στρατιώτη. Τους παρέδωσε στο Τάγμα του και δεν ήξερε τι είχαν απογίνει, ενώ μόλις πριν λίγα χρόνια έμαθε ότι ο Τούρκος ταγματάρχης είχε ανταλλαγεί με 23 τραυματισμένους Ε/κ στρατιώτες που ήταν στο νοσοκομείο της Κερύνειας.
Ανέφερε δε ότι ο Τ/κ δημοσιογράφος που έγραψε το άρθρο χθες στην τουρκική Χουριέτ δεν επικοινώνησε μαζί του.
Το βιβλίο του «Αγνοηθέντες 1974» έχει μεταφραστεί στα τούρκικα εδώ και ένα μήνα, πρόσθεσε ο κ. Νεοκλέους σημειώνοντας ότι σκοπός του βιβλίου είναι «να παραμείνει η αλήθεια». Σε αυτό, είπε, αναφέρεται ξεκάθαρα ο ρόλος που έπαιξε η χούντα και μερικοί συνεργάτες της στην Κύπρο, η βαρβαρότητα των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής, «αλλά εκεί που υπήρχε καλή συμπεριφορά εγώ την αναφέρω μέσα στο βιβλίο. Μπορεί να ήταν λίγες οι περιπτώσεις, όμως υπήρξαν περιπτώσεις καλής συμπεριφοράς».
Τρίτος στόχος του βιβλίου, συνέχισε, ήταν ο ρόλος των ΗΕ, που σε πολλές περιπτώσεις – όπως είπε – αξιωματικοί και στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης, αντί να ενεργούν σύμφωνα με το ρόλο τους, ήταν πληροφοριοδότες της μιας ή της άλλης πλευράς.
Τέταρτος στόχος, πρόσθεσε, είναι να καταδείξει ότι όλες οι κυβερνήσεις μετά την εισβολή στην Κύπρο «δεν έχουν ενδιαφερθεί καθόλου για τους ανθρώπους που πολέμησαν το 1974». Γι’ αυτό εξήγησε, ο τίτλος του βιβλίου είναι «αγνοηθέντες», ενώ εξέφρασε και παράπονο γιατί παρά τις προσπάθειές του, όπως είπε, για χρηματοδότηση του βιβλίου μέσω του Υπουργείο Παιδείας, αυτό δεν έγινε.
Σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη σημερινή ο δημοσιογράφος τον ρώτησε το πιο κάτω:
Όλα καλά κ. Υπουργέ. Αλλά τελικά ποιος είναι ο εχθρός μας; Αν όχι ο Τούρκος που σκότωσε τη μητέρα μας και τη αδελφή μας, ποιος; Οι Ταλιμπάν;
Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι με τα συνθήματα αυτά κάνω στρατιώτες να έχουν υψηλό αίσθημα; Με το να γινόμαστε αιμοβόροι; Ειδικά αυτήν την περίοδο που γίνεται μια καθολική και τιτάνια προσπάθεια να λύσουμε το Κυπριακό. Είναι τρελά. Είναι με το μίσος που θα κάνουμε στρατό; Όχι φυσικά. Αυτές οι πολιτικές, “Ένωσις και μόνον ένωσις”, δεν περνούν πια. Κάποιοι υπερπατριώτες αποκαλούσαν προδότη τον Μακάριο κλπ. Έγινε αυτή η οργάνωση ΕΟΚΑ Β’ (ναι τώρα έγινε!!!), που έσβησε την εικόνα της ΕΟΚΑ 55-59 που μαζί την φτιάξαμε, γιατί ήμουν και εγώ μαζί με τον Γρίβα τότε και καλλιεργήθηκε το μίσος. Τα αποτελέσματα γνωστά . Τα έζησα όλα. Ο στρατός τότε εκτελούσε διαταγές της Χούντας. Ελλαδίτες και Κύπριοι αξιωματικοί στήριζαν την ΕΟΚΑ Β’. Όλα αυτά, λοιπόν, με αυτά τα συνθήματα έφεραν την καταστροφή. Πολέμησα κι εγώ τους Άγγλους. Δεν έλεγα τότε Καλός Άγγλος, νεκρός Άγγλος. Δεν μισούσα τον αγγλικό λαό. Τρέφαμε εχθρική διάθεση αλλά όχι μίσος.
Ακόμα να καταλάβουμε ΠΟΙΟΣ ανάφερε την ΕΟΚΑ Β ΠΟΙΟΣ μίλησε για το παρελθόν ή ΠΟΙΟΣ τέλοσπάντον μίλησε για τον Γρίβα;;; Δηλαδή κε υπουργέ μπορείτε να απαντήσετε επί της ουσίας μια φόρα; Μπορείτε να δώσετε τεκμηριωμένη απάντηση χωρίς να κρύβεστε πίσω από το δάκτυλο σας φανατίζοντας και επιστρέφοντας πίσω στην παρελθοντική διχόνοια;
Και προς Θεού. Από πότε οι στρατιώτες φωνάζουν Ένωσις και μόνον ένωσις" στα στρατόπεδα; Τα συνθήματα που λέτε κε υπουργέ έχουν απαγορευθεί εδώ και χρόνια ΔΕΝ περιμέναμε εσάς να τα απαγορεύσετε για να παίζετε τον ανθρωπιστή και τον ειρηνιστή.
Κάποια από τα συνθήματα που απαγόρευσε ο κος υπουργός μας ήταν:
"Ελλάς Ελλάς σκέπασε κι εμάς την Κύπρο σου την όμορφή πότε μην την ξεχνάς"
"Έχω μια αδελφή κουκλίτσα αληθινή την λένε Βόρειο Κύπρο την αγαπώ πολύ, και άμα χρειαστεί για κείνη θα χαθώ στον τάφο να γράψετε Ελλάδα σ΄ αγαπώ..."
Τέτοιου είδους συνθήματα απαγόρευσε ο ειρηνιστής μας υπουργός! Κατά τ΄ άλλα ακραία σοβινιστικά!
Δηλαδή καταντά γελοίος, όταν τον κατακρίνουν για συνθήματα να αναφέρεται στην ΕΟΚΑ Β που την στιγμή που κανείς δεν του το έχει αναφέρει αυτό!!! Και το χειρότερο είναι ότι κανείς δεν του απαντά!
Κάπου αλλού στην ίδια συνέντευξη αναφέρει:
“.. Αν κάποιοι αμφισβοιτούν τον πατριωτισμό μου, πρόβλημα τους. Θα έκλεινα τη μονάδα παραδείγματος χάριν. Τη μονάδα των ΟΥΚ. Βεβαίως θα την έκλεινα. Εάν δεν σταματούσαν τους λεονταρισμούς, θα με ανάγκαζαν να τους κλείσω. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΟΥΚ. Τι δηλαδή; Ανθρώπους που δεν σέβοντε το συνέδελφο τους να τους αφήσω; Δεν θέλω νταήδες. Θέλω στρατιώτες."
Αυτός είναι υπουργός! Θέλει να κλείσει ολόκληρη μονάδα ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ για να πατάξει (δήθεν) τους "λεονταρισμούς", κατά την έκφρασή του. Έτσι κάνουν 5 στρατιώτες παρακοή και ανταρσία και κλείνουμε μονάδες! Ώραια πολιτική! Γι' αυτό ΔΕΝ πάμε μπροστά σ' αυτόν τον τόπο.
Ο σάλος που ξέσπασε για την εισαγωγή φοιτητών με διεθνείς εξετάσεις, μας έχει ήδη υποδείξει πολλά προβληματικά σημεία στην παιδεία και θεωρούμε ότι έχει να μας δείξει ακόμα περισσότερα. Προσπαθήσαμε να συμπυκνώσουμε τα βασικότερα.
Η δυσκίνητη μεταρρύθμιση
Ο διάλογος για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση χωλαίνει εδώ και καιρό. Στα πλαίσια αυτού του διαλόγου το Υπουργείο Παιδείας ενέταξε την συζήτηση για μια κοινά αποδεκτή απόφαση στον τρόπο εισαγωγής φοιτητών στο Πανεπιστήμιο. Το Υπουργείο Παιδείας εκφράζει την θέση ότι υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος γύρω από το θέμα, το ίδιο και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Αντίθετα η ΟΕΛΜΕΚ, μαζί με πολλούς κομματικούς χώρους που εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις θέσεις της, υποστηρίζει ότι απαιτείται διάλογος γύρω από το θέμα, αλλά και γενικότερα για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η οποία θα βγάλει το δημόσιο σχολείο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Η κρίση που ξέσπασε στο θέμα των GCE καταδεικνύει τα όρια αυτής της χρονίζουσας διαδικασίας μεταρ-ρύθμισης, η οποία αντί να παράγει συνολικές λύσεις, αναδεικνύει μεμονωμένα πλην δυσεπίλυτα προβλήματα.
Δημόσια Vs Ιδιωτική εκπαίδευση
Αυτή η κόντρα κρατάει χρόνια. Οι επικριτές της εισαγωγής φοιτητών με διεθνείς εξετάσεις υποστηρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θεσμοποιείται η προνομιακή μεταχείριση για τους «έχοντες», μαθητές των ιδιωτικών σχολείων. Η Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Ελένη Σεμελίδου αναφέρθηκε πολλές φορές στο δημόσιο σχολείο και στην δωρεάν εκπαίδευση ως ένα κεκτημένο της κοινωνίας, το οποίο δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο. Ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου μας υποδεικνύει ότι με τον κανονισμό για τα GCE θα πληγεί ανεπανόρθωτα το δημόσιο σχολείο, αφού τα ιδιωτικά σχολεία δεν θα χάσουν την ευκαιρία να διαφημίζουν ίσως και υπερβολικά την δυνατότητα των μαθητών για διεκδίκηση θέσης με αυτό τον τρόπο, με αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό μαθητών να ρέπει προς την ιδιωτική εκπαίδευση. Οσο για το μικρό του ποσοστό, ο κ. Πολυβίου μας εξηγεί ότι αν το 3% είναι σήμερα 30 φοιτητές όταν αύριο αυξηθεί ο αριθμός των φοιτητών θα είναι αναλογικά πολύ μεγαλύτερος, ενώ εκφράζει και ανησυχίες ότι σταδιακά μπορεί να αυξηθεί το ποσοστό.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Σταύρος Ζένιος σχολιάζοντας στην «ΣΑ» τις ανησυχίες που εκφράζονται για αύξηση του ποσοστού, είπε ότι πρόκειται για φοβίες και ανασφάλειες που στην συγκεκριμένη περίπτωση στρέφονται εναντίον της Κυβέρνησης και της Βουλής που θα κληθεί να νομοθετήσει.
«Δεν θεωρούμε ότι η Βουλή θα τιμήσει τους κανονισμούς που θα εγκρίνει; Εμείς δεν το συμμεριζόμαστε αυτό. Το Πανεπιστήμιο θα δρα πάντα στα όρια της νομιμότητας και των αρμοδιοτήτων που του δίνει ο νομοθέτης», αναφέρει. Σημειώνει επίσης ότι θέση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου είναι ότι ένα λογικό ποσοστό για εισαγωγή φοιτητών με διεθνείς εξετάσεις είναι το 7%. Ωστόσο όπως είπε το Πανεπιστήμιο θα δεχτεί το 3% σε περίπτωση συναίνεσης.
Από την άλλη είναι και η παραπαιδεία. Ο κ. Πολυβίου σημειώνει ακόμα ότι στόχος της ΟΕΛΜΕΚ είναι να χτυπήσει την παραπαιδεία και εκφράζει φόβους ότι με την απόφαση για τις διεθνείς εξετάσεις πολλοί μαθητές των δημοσίων θα οδηγηθούν στα φροντιστήρια για GCE. Δεν έλειψαν ωστόσο και οι επικριτές της ΟΕΛΜΕΚ που κατηγορούν τους καθηγητές ότι δεν θέλουν τα GCE για να μην χάσουν οι ίδιοι το εισόδημα από το φροντιστήρια για τις παγκύπριες εξετάσεις.
Το Πανεπιστήμιο χρησιμοποιεί κυρίως τον όρο διεθνείς εξετάσεις. Η συζήτηση ωστόσο γίνεται κυρίως για τα GCE τα οποία καλώς ή κακώς είναι στην Κύπρο ταυτισμένα με την ιδιωτική εκπαίδευση, δημιουργώντας ίσως την αίσθηση ότι τα κριτήρια εισδοχής προσαρμόζονται στα ιδιωτικά σχολεία αντί να συμβαίνει το αντίθετο.
Παιδεία και πολιτικές παρεμβάσεις
Μήπως τελικά η παιδεία είναι δέσμια των πολιτικών παρεμβάσεων; Η κατάθεση των κανονισμών για τις διεθνείς εξετάσεις στην Βουλή ήταν μια πολιτική απόφαση που λήφθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο. Το επείγον της κατάθεσης των κανονισμών προκάλεσε αντιδράσεις.
Ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ ανέφερε αμέσως μετά την κατάθεση του Κανονισμού από το Υπουργικό: «Η απόφαση αποδεικνύει ότι δεν θέλουν διάλογο. Γιατί υπάρχει βιασύνη; Όλα αυτά γίνονται γιατί θέλουν να περάσουν άρον-άρον αυτή την τροποποίηση και διερωτόμαστε μήπως αυτό σημαίνει ότι θέλουν να βολέψουν και κάποιους». Ο κ. Πολυβίου υποστηρίζει ότι τα κόμματα ως κύτταρα της Δημοκρατίας πρέπει να έχουν λόγο, χωρίς ωστόσο να παρεμβαίνουν και να εξυπηρετούν μικροκομματικές σκοπιμότητες, για το γενικότερο καλό της παιδείας.
«Δυστυχώς στην περίπτωση της κρίσης με τα GCE φάνηκε ότι κάποια κόμματα πόρρω απέχουν από τις διακηρύξεις και τις πράξεις τους», αναφέρει ο κ. Πολυβίου.
Οι κομματικές τοποθετήσεις αντανακλούν για ακόμα μια φορά το σπάσιμο της συγκυβέρνησης. Τα κόμματα του χώρου του κέντρου τοποθετήθηκαν υπέρ των απόψεων της ΟΕΛΜΕΚ, με το ΑΚΕΛ και τον ΔΗΣΥ να υποστηρίζουν την εισαγωγή των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο με τις εξετάσεις GCE. Στον δε ΔΗΣΥ υπήρξαν για ακόμα μια φορά αντικρουόμενες απόψεις, με τον βουλευτή Αντρέα Θεμιστοκλέους να διαφοροποιείται από τις αποφάσεις του κόμματος και να ταυτίζεται με την ΟΕΛΜΕΚ, της οποίας η ηγεσία προέρχεται από την Κίνηση Καθηγητών Αλλαγή που πρόσκειται στον ΔΗΣΥ.
Από την άλλη το ζήτημα της εισαγωγής φοιτητών με διεθνείς εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο συνδέθηκε και με την πορεία λύσης του Κυπριακού. Ακούστηκαν απόψεις οι οποίες υποστηρίζουν ότι η προώθηση του κανονισμού σκοπό έχει να διευκολύνει την πρόσβαση των Τουρκοκύπριων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου σε όλους τους κλάδους σπουδών.
Ελληνική γλώσσα
Ο φόβοι για την υποβάθμισης της ελληνικότητας της παιδείας είναι υπαρκτοί. Εξ’ ου και συμβιβαστική πρόταση του Υπουργείου Παιδείας προς την ΟΕΛΜΕΚ προνοούσε ότι στα Τμήματα στα οποία η ελληνική γλώσσα είναι αντικείμενο σπουδών, όπως τα Τμήματα Ιστορίας, Κλασσικών Σπουδών και Φιλοσοφίας, Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών, οι μαθητές θα πρέπει να παρακάθονται στο μάθημα των Ελληνικών στις Παγκύπριες εξετάσεις και να έχουν ένα βαθμό όσο είναι ο τελευταίος που εισάγεται στα σχετικά Τμήματα. Η ελληνομάθεια υποψηφίων στα άλλα Τμήματα θα ελέγχεται από το ίδιο το Πανεπιστήμιο. Εδώ σημειώθηκε και μια αντίθεση του Υπουργείου με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, αφού η ελληνομάθεια όσων θα σπουδάσουν Νέα Ελληνικά στο Πανεπιστήμιο δεν θα γίνεται από το ίδιο.
«Υπάρχει μια ασυνέπεια από την στιγμή που το Πανεπιστήμιο μπορεί να εκπαιδεύει καθηγητές νέας ελληνικής γλώσσας αλλά δεν του επιτρέπεται να αξιολογεί τους υποψήφιους φοιτητές που θα σπουδάζουν νέα ελληνικά», μας εξηγεί ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου. Ο κ. Ζένιος απαντά στις επικρίσεις που ακούγονται για το θέμα της υποβάθμισης της ελληνικής γλώσσας την οποία χαρακτηρίζει «κινδυνολόγα επιχειρηματολογία που χρησιμοποιείται από αυτούς που δεν έχουν ουσιαστικά επιχειρήματα». Υποδεικνύει ότι το Πανεπιστήμιο, όντας ιδιαίτερα ευαίσθητο σε θέματα γλώσσας και πολιτισμού, προσφέρει προγράμματα νεοελληνικών σπουδών, λειτουργεί εδώ και χρόνια με δική του πρωτοβουλία σχολείο ελληνικής γλώσσας, μελετά την ελληνική και κυπριακή ιστορία, γραμματεία, αρχαιολογία και δεν συμμερίζεται τις φοβίες και τις ανασφάλειες που εκφράζονται.
Πάντως οι ανησυχίες που εκφράζονται σχετικά με την ελληνικότητα της παιδείας, πηγάζουν κυρίως από το γεγονός ότι ένα ξένο σύστημα εξετάσεων εισάγεται στην παιδεία κάτι το οποίο δεν υπάρχει σε άλλες χώρες. Πολλοί είναι αυτοί που φέρουν ως παράδειγμα και την επικράτηση της αγγλικής γλώσσας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Ρόλος του Πανεπιστημίου
Το Πανεπιστήμιο πρέπει να έχει πιο ενεργό ρόλο. Εκ μέρους της ΟΕΛΜΕΚ και πολιτικών κομμάτων τονίστηκε ότι ο ρόλος του Πανεπιστημίου πρέπει να είναι ουσιαστικός, με παρεμβάσεις στα κοινωνικά προβλήματα. Ο κ. Πολυβίου σημειώνει ότι ο ρόλος του Πανεπιστημίου είναι πολύ σημαντικός, ωστόσο το καλεί «να μην προσπαθεί να ξεχωρίσει από την κοινωνία με ελιτίστικες συμπεριφορές, όπως αυτές που επέδειξαν τόσο ο Πρύτανης όσο και ο αντιπρύτανης τις τελευταίες μέρες».
Αν μη τι άλλο το θέμα οδήγησε στην δυναμική παρέμβαση του Πανεπιστημίου σε μια δημόσια συζήτηση, κάτι που στην Κύπρο δεν συμβαίνει συχνά. Υπήρξε μάλιστα και η πρόταση του Αντιπρύτανη όπως το Πανεπιστήμιο αναλάβει τις παγκύπριες εξετάσεις Νέων Ελληνικών σε περίπτωση που οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης αντιδράσουν με απεργιακά μέτρα.
Από την άλλη το Πανεπιστήμιο, μέσα από αυτή την υπόθεση, έχει σημειώσει πολλές φορές την ανάγκη για μεγαλύτερη αυτονομία στην επιλογή των υποψηφίων. Ο νυν Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Δημητρίου προέρχεται ως γνωστόν από τον ακαδημαϊκό χώρο και τα κυπριακά Πανεπιστήμια, κάτι που κάνει πολλούς να θεωρούν ότι είναι πιο ευνοϊκά προσκείμενος προς τις θέσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας. Με αυτή την έννοια στην κόντρα για τα GCE μπορεί να πει κανείς ότι ο Υπουργός συντάσσεται με την επιθυμία του Πανεπιστημίου να ορίζει τα του οίκου του χωρίς ιδιαίτερες έξωθεν παρεμβάσεις. Το ζήτημα είναι κατά πόσο τα πράγματα είναι ώριμα ώστε η κοινωνία να αποδεχτεί τις όποιες καθοριστικές για την παιδεία και το μέλλον του τόπου κινήσεις του Πανεπιστημίου.
Από www.apopsi.com.cy
Ο Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ αναφέρθηκε στη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ότι σε κάθε βήμα που θα κάνει η Τουρκία στην ενταξιακή πορεία της στην ΕΕ θα βρίσκει μπροστά της την Κύπρο.
Οπως αναφέρει ο τ/κ Τύπος, ο κ. Ταλάτ ευχήθηκε στον Πρόεδρο Χριστόφια «καλή δύναμη» και είπε προκλητικά ότι αν έχει πρόθεση να ανταγωνιστεί την Τουρκία «έχει ανάγκη την ευχή αυτή».
Όταν εμείς φωνάζουμε για κατοχή οι πολιτικοί μας σιωπούν. Όταν αυτοί φωνάζουν για τα κόμματα τους και τις εκλογές ΤΟΥΣ εμείς σιωπούμε!
Για ακόμη μιά φορά ο "κος" Ταλατ εκπρόσωπος της κατοχής (μετέχοντας και στην τουρκική βάρβαρη εισβολή του '74) καταντά προκλητικός και αδιάλλακτος έναντι σε μας τους κακούς (!!!) Έλληνες της Κύπρου! Τελικά ΕΜΕΙΣ είμαστε οι κακοί και αδιάλλακτοι! Ότι μας πει σκύβουμε και βγαίνει κι από πάνω!
Σημείωση ότι τα κόμματα και πολλά ΜΜΕ απόκρυψαν το γεγονός (ως συνήθως!) και έτσι για την κοινή γνώμη όλα είναι μέλι γάλα! Μιλούμε με ένα παράνομο άνθρωπο που ηγείται τους τουρκικού κατοχικού παράνομου στρατού και όλα πάνε μια χαρά!!!
Η απάντηση όμως του 41% αποχής δεν ήταν καθόλου τυχαία! (κι ας προσπαθήσουν κάποιοι να δώσουν εξηγήσεις ότι ήταν τριήμερο!)
Με επικριτική διάθεση απέναντι στο περιεχόμενο των απευθείας διαπραγματεύσεων Χριστόφια- Ταλάτ, πραγματοποιήθηκε ψες, στο Λήδρα Πάλας, το συλλαλητήριο μνήμης και τιμής για τη συμπλήρωση 5 χρόνων από το «όχι» του κυπριακού λαού, στο σχέδιο Ανάν. Τόσο οι κύριοι ομιλητές, Βάσος Λυσσαρίδης και Γεράσιμος Αρσένης, όσο και πρωτοκλασάτα στελέχη των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ και Κίνημα Οικολόγων, διαμήνυσαν ότι δεν επιθυμούν άλλο σχέδιο παρόμοιο με το Ανάν, αλλά ένα σχέδιο που να εμπεριέχει τα στοιχεία της βιώσιμης και δίκαιης λύσης. Ουσιαστικά «φώναξαν» με νόημα ένα δεύτερο «όχι», στο επόμενο ενδεχόμενο σχέδιο, τονίζοντας ότι η λαϊκή ετυμηγορία για το σχέδιο Ανάν δεν γίνεται σεβαστή όταν συζητούνται πρόνοιες του σχεδίου Ανάν. Σημειώνεται, επίσης, ότι από το συλλαλητήριο δεν έλειψαν οι αναφορές για τον αείμνηστο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο, ο οποίος είπε το «όχι» στο σχέδιο Ανάν, ενώ συζητήθηκε έντονα από τους παρευρισκομένους, αλλά και από στελέχη του ΔΗΚΟ, ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα για τη χθεσινή επέτειο, παραλείφθηκε αναφορά στο όνομα του Τάσσου Παπαδόπουλου.
Πάντως, όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Αντρέας Αγγελίδης, «μπορεί απόψε να μην έδωσαν το 'παρών' τους όλοι οι πολιτικοί ηγέτες, αλλά όλα τα κόμματα βρίσκονται εδώ». Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ δεν δέχθηκαν την πρόσκληση των 35 κινήσεων, σωματείων και οργανώσεων από την Κύπρο και την Ελλάδα και δεν παρευρέθησαν επίσημα στο Συλλαλητήριο. Ωστόσο, έδωσαν το «παρών» τους άτομα που πρόσκεινται τόσο στο ΑΚΕΛ όσο και στον ΔΗΣΥ, όπως οι Δώρος Χριστοδουλίδης και Άκης Αγαπίου της αριστεράς, και οι Ουράνιος Ιωαννίδης και Χρήστος Ρότσας της δεξιάς.
Αρκετοί ήταν και οι πολίτες που χειροκρότησαν στο Λήδρα Πάλας τους ομιλούντες, ενώ οι οργανωμένες ομάδες νέων που δηλώνουν αντι-ομοσπονδιακοί, φώναζαν συνθήματα του τύπου: «Η ομοσπονδία δεν έχει θέση σε χώμα ιερό, που ποτίστηκε με αίμα ελληνικό». Στο τέλος του συλλαλητηρίου, το κοινό έκλεισε συμβολικά το οδόφραγμα.
Βάλαμε μπροστά το κάρο από την άμαξα…
Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Ελλαδίτη πολιτικού Γεράσιμου Αρσένη: «Εμείς βάλαμε μπροστά το κάρο από την άμαξα». Για να προσθέσει στη συνέχεια ότι οι δικοινοτικές συζητήσεις δεν νομιμοποιούν τη συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και να επικρίνει τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της Τουρκίας, διερωτώμενος: «Πώς είναι δυνατόν η Ε.Ε. να αποδέχεται να διαπραγματεύεται την ένταξη μιας χώρας, η οποία ουσιαστικά αμφισβητεί την ενιαία πολιτική της;». Ο κ. Αρσένης τόνισε ότι η Ε.Ε. πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό της και δεν πρέπει να δεχθεί να διαπραγματεύεται, εάν η Τουρκία δεν υλοποιήσει πρώτα τις υποχρεώσεις της, τόσο έναντι της Ε.Ε. όσο και σε ό,τι αφορά το Κυπριακό.
«Σχέδια βρικόλακες»
Το σχέδιο Ανάν ενταφιάσθηκε τον Απρίλη του 2004, και οι νεκροί δυνάμει λαϊκής απόφασης, δεν ανασταίνονται. Όμως, κάποιοι προσπαθούν να τους αναβιώσουν ως βρικόλακες που και πάλιν μαίνονται και απειλούν, υπογράμμισε ο Βάσος Λυσσαρίδης, αφού πρώτα καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. Πρόσθεσε πως πρόκειται «για σχέδια βρικόλακες που πλαστογραφούν την ουσία του Κυπριακού», υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι εμείς θα ανατρέψουμε την πλαστογραφία.
Ο κ. Λυσσαρίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επίσκεψη Ομπάμα στην Τουρκία. Όπως είπε: «Υπάρχουν αρνητικές εξελίξεις. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν την ίδια πολιτική στην περιοχή με την Τουρκία ως υπέρτατο πληρεξουσιακό περιφερειάρχη. Η επίσκεψη Ομπάμα καταδεικνύει τη συνέχιση της ίδιας αμερικανικής πολιτικής».
Ακόμα και η Τσεχία πιέζει αγαπητοί αναγνώστες την Τουρκία για να ασκήσει πίεση στην "Τ/κ πλευρά" για εξεύρεση λύσης στο κυπριακό μας πρόβλημα!
Είναι απίστευτο να βλέπεις ξένους που δεν έχουνε κάποιο ιδιαίτερο συμφέρον, όσον αφορά την υπόθεση της Κύπρου, να έχουν άποψη και μάλιστα θετική. Δηλαδή ότι φταίει η "Τ/κ πλευρά" για το ότι δεν βρίσκεται λύση και αυτό ήρθαν να μας το πούν οι Τσέχοι!
Εμείς βέβαια καλά καλά κλεισμένοι στο καβούκι μας ούτε καν διανοηθήκαμε να το κάνουμε αυτό! Κανείς πολιτικός δεν βγήκε να πει τα πρέποντα και τα δίκαια μονάχα οι ξένοι! Οι οποίοι όπως φαίνεται νοιάζονται ποιο πολύ από μας για την Πατρίδα μας και για τα δίκαια!(!!)
Και ενώ ο Χριστόφιας μας κλαίει με το "αποτέλεσμα" των ψευδοεκλόγων στα κατεχόμενα, επαληθεύονται για ακόμα μια φορά αυτά που λέμε εμείς οι κατά τ' άλλα ακραίοι! Ότι οι ψευδοεκλογές εκτός του ότι είναι παράνομες και ψεύτικες, ο εκπρόσωπος τους εκπροσωπεί όχι τους Τ/κ αλλά την κατοχή και την τούρκικη πολιτική.
Παραθέτουμε και ένα άρθρο απ΄ την "Σημερινή" που δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν την Τουρκία στην ΕΕ ειδικά οι Γάλλοι οι οποίοι από την βλακεία μας δεν είναι ισχυροί σύμμαχοι μας.
Το Παρίσι θα επισκεφτεί σήμερα ο Τούρκος επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση Εγκεμέν Μπαγίς για να συναντηθεί με Γάλλους αξιωματούχους, μετά την εκ νέου επιβεβαίωση της ισχυρής αντίθεσης του Προέδρου Νικολά Σαρκοζί για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.
Ο κ. Μπαγίς, ο οποίος πραγματοποιεί ευρωπαϊκή περιοδεία, θα συναντήσει το Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ καθώς και τον Μπρουνό Λε Μερ, Υφυπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας και αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών, η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του τακτικού πολιτικού διαλόγου με τις τουρκικές αρχές σχετικά με τα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος όπως τα ευρωπαϊκά θέματα, οι διμερείς σχέσεις, τα περιφερειακά ζητήματα.