Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Unit Attack!



Υπάρχει γενικότερα η άποψη πως τα ΜΜΕ πολλές φορές παρερμηνεύουν τα γεγονότα ή πιο σωστά τα μεταφέρουν όπως θέλουν αυτοί! Το προχθεσινό όμως βγαίνει λίγο εκτός. Είναι πραγματικά περίεργο αυτό το οποίο συμβαίνει, δηλαδή να καθοδηγείται η σκέψη και αντίληψη των γεγονότων με βάση την υποκειμενικότητα ή και παραπληροφόρηση του δημοσιογράφου ή του Καναλάρχη!

Όλως αυτός ο πρόλογος αναφέρεται στο τρόπο που κάποια ΜΜΕ μετέφεραν τα γεγονότα απ' την χθεσινή εκδήλωση κατά την διαμαρτυρία της αντί-αποικιοκρατικής πλατφόρμας στις Βρετανικές βάσεις στο Ακρωτήρι. Το πρώτο κομμάτι έχει να κάνει με την άμυνα των δυνάμεων των Βρετανικών Βάσεων! Η περίπτωση να αμύνονταν οι αστυνομικοί των βάσεων ισχύει μόνο στην περίπτωση όπου το Unit Attack, η διαταγή του αστυνομικού των βάσεων προς του πάνοπλους του άνδρες, σημαίνει " Ομάδα αμυνθείτε, αφήστε ροδοπέταλα και απομακρυνθείτε!". Με τα λίγα Αγγλικά τα οποία γνωρίζω το Unit Attack σημαίνει "μονάδα επίθεση" άρα σε καμία των περιπτώσεων δεν θα μπορούσαν να αμύνονταν!

Το δεύτερο κομμάτι αφορά τις σπασμένες βιτρίνες! Προκαλώ τον οποιοδήποτε να μεταβεί στο χώρο των βάσεων και να δει πόσα χωράφια περιτριγυρίζουν τις βάσεις! Ούτε και ένα κατάστημα για δείγμα, να μπορούν να τεκμηριώσουν τα όσα είπαν στα κανάλια. Τίποτα. Όπως το ίδιο ισχύει και με τις μολότοφ. Πυρκαγιά ή φωτιά δεν άναψε σε καμία περίπτωση σε καμία στιγμή κοντά στο χώρο των βάσεων ή και ακόμη πιο μακρυά!

Και πέρα από όλα ένα άλλο κομμάτι που πρέπει να προβληματίζει είναι πως οι δημοσιογράφοι δεν μετακινήθηκαν ούτε δευτερόλεπτο απ' την είσοδο τον βάσεων. Η αστυνομία όχι μόνο δεν επέτρεψε στο κόσμο να φθάσει και να παραμείνει έξω απ' την είσοδο των βάσεων αλλά των απομάκρυνε σε σημείο όπου πλέον οι δημοσιογράφοι ήταν αδύνατο να αναφερθούν με τόσες λεπτομέρειες σε γεγονότα.

Η ύπαρξη των Αγγλικών βάσεων αποτελεί απόδειξη πως τα αποικιοκρατικά κατάλοιπα δεν έχουν εκλείψει ενώ την ίδια στιγμή αποδεικνύει και το προβληματικό χαρακτήρα και τρόπο λειτουργίας του δοτού συντάγματος του 60. Ένα σύνταγμα που προνοεί την ύπαρξη βάσεων στο νησί. Ήρθε ο καιρός τέτοια γεγονότα, όπως την χθεσινή διαμαρτυρία στις βάσεις να μας ενδιαφέρουν ως προς το ποια θα είναι η εξέλιξη με τις βάσεις στο νησί και όχι απλά με τα επεισόδια. Γιατί μ' αυτό το τρόπο χάνουμε το πραγματικό πρόβλημα, το οποίο θα διαιωνίζεται θα μεγαλώνει και θα στοιχειώνει την πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου