Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Χριστόφια έγινες γραφικός, σε βαρεθήκαμε

ο πρόεδρος που ότι θέλει λέει και αναιρεί συνεχώς τον εαυτό του
Ενώ οι συνομιλίες συνεχίζουν χωρίς καμιά ουσιαστική πρόοδο –  χωρίς δηλαδή πρόοδο στην οριστική τουρκοποίηση -  ο Χριστόφιας συνεχίζει να μας τρελάνει με τις αμετανόητες δηλώσεις του.

 Εκτός του ότι ο Χριστόφιας αναιρεί συνεχώς τον εαυτό του (βλέπε δηλώσεις Χουριέτ που τελικά όμως άλλο εννοούσε), ήρθε τώρα να μας πει ότι οι "μητέρες Πατρίδες" πρέπει να αφήσουν ήσυχη την Κύπρο. Επίσης, μεταξύ άλλων, ο γνώστης της ιστορίας και των γεγονότων, από πρώτο χέρι, ανάφερε - θέλοντας για ακόμη μια φορά να κάνει εκρήξεις στο κλίμα της Κύπρου - ότι η ΤΜΤ και η ΕΟΚΑ έκαναν φανατισμούς εξισώνοντας την φασιστική σοβινιστική τουρκική ΤΜΤ με την ΕΟΚΑ 55-59. (0:45)

 Για ακόμη μια φορά ο Χριστόφιας, με τις δηλώσεις του απλά αφήνει άφωνους τους πάντες και ξεχνά πολύ εύκολα την ιστορία τόσο του ίδιους του κόμματος του αλλά και της Κύπρου μας. Το χειρότερο δε σημείο είναι ότι φλερτάρει και με την τουρκική κατοχική κυβέρνηση λέγοντας ότι το φυσικό αέριο μπορεί να περάσει από την Τουρκία σημειώνοντας δε ότι αυτό είναι δευτερεύον θέμα.

 Το ποιος γνωρίζει την ιστορία καλύτερα, και ποιος ξέρει είναι μεγάλο θέμα κε Χριστόφια. Απλά κάποια βασικά ερωτήματα έτσι να ξεκαθαρίζονται.

 Πότε η Τουρκία επαναδιεκδικεί συμφέροντα στο νησί; Από πάντα; Ή μήπως το δοτό σύνταγμα του '60 "ανάγκασε" τους Τούρκους σε επεμβατικά δικαιώματα στο νησί μας; Επίσης, από πότε η κατοχική Τουρκία είναι μητέρα Πατρίδα οποιουδήποτε Κύπριου πολίτη; Αυτό είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να μας το απαντήσει, γιατί μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους δηλώσεις.

 Το γεγονός και πάλι ότι εμπλέκει την ελληνική κυβέρνηση εξισώνοντας την με την τουρκική είναι ακόμα ένα προβληματικό ζήτημα. Το τι συμβαίνει στην αντίληψη του ιδίου δεν μπορώ να πω, αλλά το να βλέπει φαντάσματα είναι ευρέως αντιληπτό ότι συμβαίνει.

 Δεν μπορεί ολόκληρη Τουρκία να απειλεί συνεχώς, και η Ελλάδα να μην ασχολείται καν, και να λες ότι οι "μητέρες πατρίδες" δεν θα επωφεληθούν και να αφήσουν ήσυχη την Κύπρο! Σάμπως και ζει στον κόσμο του Μική Μάους ο Χριστόφιας, που είναι οι 2 κακοί που θέλουν να φάνε τους μικρούς που θέλουν να ζήσουν ειρηνικά.

 Ακόμη, από πότε η ΕΟΚΑ η αντίσταση που έχει να επιδείξει ετούτος ο Λαός ενάντια στον Ιμπεριαλισμό και υπέρ την Ελευθερίας από την σκλαβιά έσπειρε φανατισμό;
 Κε Χριστόφια, αναθεώρησε, σκέψου, ή παραιτήσου καλύτερα και άφησε μας ήσυχους. Αρκετά τραβήξαμε τόσα χρόνια μαζί σου. Τρία χρόνια και μιάζουν για δεκαετίες. Δεν νομίζεις ότι είναι καιρός να μας κάνεις την χάρη;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου