Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

To πρώτο χαστούκι ήρθε


" αποχώρηση της ΕΔΕΚ"

Με 115 ψήφους υπέρ, 8 κατά και 3 αποχή, η ΕΔΕΚ αποφάσισε την αποχώρησή της από τη συγκυβέρνηση, κατόπιν εισήγησης του Προέδρου του κόμματος.

Αμέσως μετά τη λήξη της έκτακτης συνεδρίας, ο Γιαννάκης Ομήρου προέβη σε δηλώσεις υπογραμμίζοντας την υποχρέωση της παράταξής του για αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα. «Ήταν η ώρα της δικής μας ευθύνης. Ήταν Εθνική ανάγκη η αποχώρησή μας, λόγω των επιλογών του Προέδρου στο Κυπριακό».

Συγκεκριμένα, σε αυτούς που ψήφισαν εναντίον της απόφασης περιλαμβάνονται και οι Μάριος Χανίδης, Αλέκος Ορουντιώτης, Αντώνης Αλεξάνδρου, Μάριος Καρατζιάς, Ηλίας Ιωακείμ, Ευθύμιος Φλουρέντζος, Aργυρούλα Ιωακείμ και Πανίκος Πένγκας. Ενώ στις αποχές οι Πέτρος Άσσιας, Μαρία Σωκράτους και ο υπουργός Νίκος Νικολαΐδης.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Αντώνη Κουταλιανού, ο οποίος, υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα αποχώρησης από την Κυβέρνηση, κατήγγειλε τον Πρόεδρο Χριστόφια ότι παρακολουθεί ακόμη και τα τηλέφωνα. Επίσης, οι τόνοι ανέβηκαν και στην τοποθέτηση Μάριου Χανίδη για παραμονή στην Κυβέρνηση. Ο πρώην Πρόεδρος της νεολαίας της ΕΔΕΚ δέχθηκε σκληρή επίθεση από το Δημήτρη Παπαδάκη. Ο τελευταίος τον κάλεσε «να κάνει μετεγγραφή στο ΑΚΕΛ και να τους αφήσει ήσυχους».

Τέλος, ο Μαρίνος Σιζόπουλος φρόντισε να υπογραμμίσει την αναγκαιότητα υποστήριξης της πρότασης Ομήρου, αφού οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα «ισοδυναμεί με κατευθείαν αμφισβήτηση του Γιαννάκη Ομήρου».

απο sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου