Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Βεβήλωσαν άλλο ένα μνημείο ήρωα της ΕΟΚΑ


Εξώφυλλο της "Σημερινής"

Τραμπούκοι, νεοκύπριοι βεβήλωσαν χτες για ακόμα μια φορά ένα μνημείο ενός ήρωα της ΕΟΚΑ. Μετά την βεβήλωση των μνημείων του Κυριάκου Μάτση στην Λακατάμια και του Γρηγόρη Αυξεντίου έξω από σωματείο, τώρα οι "ίδιοι" χτυπούν και πάλι, αυτήν την φορά τον Μιχάλης Καραολή στην Αγλαντζιά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Σημερινής" "Βάνδαλοι αμαύρωσαν τη μνήμη του ήρωα του Απελευθερωτικού Αγώνα Κυριάκου Καραολή. Χθες, αφού αφόδευσαν γύρω από την προτομή του ήρωα που βρίσκεται έξω από το πρώτο και δεύτερο δημοτικό σχολείο Αγλαντζιάς, ακολούθως γέμισαν με ανθρώπινα περιττώματα διάφορα σημεία του προσώπου του. Επίσης, σχημάτισαν την ελληνική σημαία και στη θέση του σταυρού τοποθέτησαν σφυροδρέπανο."
Άραγε ποιοί είναι; Η αστυνομία ξέρει πολύ καλά ποιοί έχουν αυτές τις εμετικές απόψεις πέρι "κυπριακού" έθνους, βεβήλωσης του αγνού αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59 και την γνωστή σε όλους μας βεβήλωση της ελληνικής σημαίας. Οι ίδιοι το κάνουν συχνά και απ' ότι φαίνεται ακόμη και νεκρούς τους ενοχλεί ο αγώνας κάποιων για απελευθέρωση αυτού του λαού.
Σημείωση: Οι ήρωες μας, θυσιάστηκαν για εμάς, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών που προέβησαν σε αυτή την πράξη. Τρίζουν τα κόκαλα των ηρώων μας, που να ξέραν ότι κάποια στιγμή κάποιοι συμπατριώτες τους θα βεβήλωναν τους ίδιους ακόμη και μετ αθάνατων.
Η αστυνομία και το κράτος σιωπούν μπροστά σε τέτοιες πράξεις, μαζί τους και τα κατευθυνόμενα (;) ΜΜΕ.
Κανένας δεν αμαυρώνει την μνήμη τους, κανένας. Γιατί αυτοί θυσιάστηκαν και βρίσκονται τώρα στο Πάνθεον των ηρώων. Κανένας δεν μπορεί να τους αμαυρώσει, αντιθέτως αυτές οι φασιστικές και εμετικές πράξεις μίσους, άνευ λόγου και αιτίας, σφυρηλατούν στην μνήμη του κόσμου πιο δυνατά από ποτέ την αξία της θυσίας του ήρωα. Δείχνουν ότι ακόμη και τώρα κυβέρνηση και κάποιοι ανίδεοι πραγματικά θέλουν να τους βεβηλώσουν γιατί πέθαναν για ιδανικά και για λευτεριά. Γιατί αντιστάθηκαν στον αγγλικό υπερρεαλισμό και πολέμησαν για την λευτεριά και την Ένωση. Αυτών όλων των προδοτών τους ενοχλεί. Γι' αυτό και βεβηλώνουν, άλλοι με τις πράξεις τους και άλλοι με τις "απόψεις" τους.
Κυριάκο, Γρηγόρη, Μιχάλη δεν σας ξεχνούμε. Συνεχίζετε να δείχνετε τον δρόμο στους λίγους που ακόμα αγωνίζονται για λευτεριά. Συνεχίζετε να δείχνετε τον δρόμο σ' αυτούς που δεν συμβιβάζονται με την κατοχή και την σκλαβιά.
Λευτεριά-Επιστροφή.

Θα βρείτε το σημερινό φύλλο της "Σημερινής" εδώ

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΑ ΡΕ ΚΟΠΕΛΛΙΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΤΕ ΚΑΠΟΥ ΚΟΝΤΑ ΕΝΙΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ??
    ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή