Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

H τουρκική βαρβαρότητα συνεχίζει να βγαίνει στο φώς

Οι βάρβαροι Τούρκοι εισβολείς ανεμίζουν την σημαία της χώρας ,χωρίς ιστορία αλλά ποινικό μητρώο, στην νήσο μας.

Συνεχώς μιλάμε για τις τουρκικές βαρβαρότητες που κατέστρεψαν το μικρό μας ιερό τόπο. Ο οποίος είναι ποτισμένος με αίμα αγωνιστών για την ελευθερία της και εκτελεστών αιχμαλώτων απο την ΒΑΡΒΑΡΗ τούρκικη εισβολή του 1974. Και ενώ πολλά βιβλία βγαίνουν με τεκμήρια (βλέπε "Αιματηρή αλήθεια") να αποδεικνύουν ότι όλα που κατηγορείται η Ελληνική πλευρά (από τους Τούρκους και από τους εγκάθετους τους εδώ) ότι έκανε κι αυτή βαρβαρότητες, δεν ισχύουν. Κι αυτά από Τ/κ αριστερούς από το 50 μέχρι το 74, οι ίδιοι κατηγορούσαν τους Τούρκους ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν πόλωση για να διχοτομήσουν την Κύπρο και καλούσαν τους υπόλοιπους Τ/κ να μην ακούν τους Τούρκους φασίστες.
Τελικά, για ακόμη μια φορά αποδείχνεται πόσο βάρβαροι ήταν οι Τούρκοι κατά το '74 και πόσες άθλιες και απάνθρωπες πράξεις προέβησαν για να πνίξουν στο αίμα ολόκληρη την Κύπρο μας.
Το χειρότερο είναι ότι οι πολιτικοί μας ΔΕΝ κάνουν τίποτα. Ούτε σε Ευρώπη ούτε στο εξωτερικό γενικότερα ΔΕΝ έχουν καμιά αναφορά στα συνεχή ευρήματα που ανακαλύπτονται μέρα με την μέρα. ΔΕΝ τα λαμβάνουν ούτε καν υπόψιν αφήνοντας έτσι την Τουρκία ανενόχλητη να σερβίρει τις προπαγάνδες της όπου γουστάρει.
Παρακάτω ακολουθεί απόσπασμα από την "Σημερινή" για να δούμε το γεγονός που συνέβηκε εκείνο τον μαύρο Ιούλη του '74.

Τα πιο πολλά κρανία φανερώνουν εν ψυχρώ εκτέλεση
Στην περιοχή των Βοτανικών Κήπων στην Κερύνεια, με βάση μαρτυρίες Τουρκοκυπρίων, εντοπίστηκαν 40 περίπου ανθρώπινοι σκελετοί που πιστεύεται ότι ανήκουν σε Ελληνοκύπριους που εκτελέστηκαν από τους Αττίλες. Ο κ. Ηλίας Γεωργιάδης, εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής πλευράς στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους, έδωσε στη «Σ» συγκλονιστικές πληροφορίες για τα μέχρι τώρα ευρήματα. Οι περισσότεροι σκελετοί φέρουν τα σημάδια της τουρκικής βαρβαρότητας. Τα κρανία είναι πυροβολημένα, κατά κύριο λόγο, με χαριστική βολή όπως ακριβώς ήταν και τα κρανία των ταυτοποιημένων λειψάνων στο πηγάδι του Τζιάους. Είναι φανερό από τα ευρήματα ότι κάποιοι από τους αιχμαλώτους συνελήφθησαν εν ζωή και ακολούθως οι βάρβαροι Αττίλες τούς δολοφόνησαν. Αυτή την περίοδο διεξάγονται έρευνες σε έξι περιοχές των κατεχομένων. Συγκεκριμένα ανασκάπτονται χώροι στην περιοχή Φόττα-Πιλέρι, στις Χαμίτ Μάντρες, στον Κουτσοβέντη και σε δύο σημεία στο χωριό Σίντα, κοντά στη Λύση. Επιτόπια έρευνα έγινε και στο Συγχαρί αλλά η ανασκαφή αναβλήθηκε για την άνοιξη. Η κόρη του ηρωικού διοικητή της 181 Ορεινής Πυροβολαρχίας, Στυλιανού Καρπουνζή, που έπεσε μαχόμενος στην περιοχή Συγχαρί, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Γκιουλντέν Κουτσιούκ, εκπρόσωπο της τουρκοκυπριακής πλευράς στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους. Η κ. Κουτσιούκ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ», έπεισε τη Μαρία Καρμπουνζή να κάνει υπομονή μέχρι την άνοιξη, όταν θα αρχίσει στη συγκεκριμένη περιοχή η λεπτομερειακή έρευνα.

Η περιοχή Σίντας
Σε διάφορες μαρτυρίες Τουρκοκυπρίων, η περιοχή Σίντας περιγράφεται ως «κρανίου τόπος». Εκεί, σκοτώθηκαν αρκετοί πυροβολητές και άλλοι φαντάροι που συνελήφθησαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από άλλες κατεχόμενες περιοχές. Υπολογίζεται ότι πέραν των 150 φαντάρων σκοτώθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή, σύμφωνα με μαρτυρίες Τουρκοκυπρίων.
Ο κ. Ηλίας Γεωργιάδης, μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους, αποκάλυψε ότι στην περιοχή των Βοτανικών Κήπων στην Κερύνεια, με βάση μαρτυρίες Τουρκοκυπρίων, εντοπίστηκαν 40 περίπου ανθρώπινοι σκελετοί, που πιστεύεται ότι ανήκουν σε Ελληνοκύπριους που εκτελέστηκαν από τους Αττίλες. Με αυτούς τους σκελετούς συνδέονται μαρτυρίες Ελληνοκυπρίων που επέζησαν των μαχών που διεξήχθησαν στην περιοχή. Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για εν ψυχρώ εκτελέσεις αιχμαλώτων από τους Τούρκους εισβολείς. Οι αιχμάλωτοι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ανακρίνονταν και ακολούθως μεταφέρονταν για εκτέλεση.
Οι προσπάθειες της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους σκοντάφτουν, συχνά, σε εμπόδια που παρεμβάλλουν οι κατοχικές «Αρχές».
Στην περιοχή του τουρκοκυπριακού ξενοδοχείου Σελέμπριτι υπάρχει περιφραγμένος χώρος με την ένδειξη «νάρκες», όπου πιστεύεται ότι υπάρχει μεγάλος ομαδικός τάφος. Η περιοχή έχει χαρακτηριστεί από τον τουρκικό στρατό κατοχής ως στρατιωτική ζώνη «Α» και δεν έχει επιτραπεί ακόμη η έρευνα.
Ενώπιον της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους τέθηκαν πληροφορίες περί ύπαρξης στην παραλία της Κερύνειας, στην περιοχή όπου ανεγέρθηκε το λεγόμενο «Μνημείο της Νίκης», τάφου με Ελληνοκύπριους φαντάρους. «Δεν γνωρίζουμε αν ποτέ μας επιτρέψουν να σκάψουμε κάτω από το μνημείο», δήλωσε στη «Σ» ο Ηλίας Γεωργιάδης.
Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει, επίσης, την υπόθεση που είναι γνωστή ως «η μεγάλη σφαγή της Λαπήθου». Στη Λάπηθο έχασαν τη ζωή τους πέραν των 100 στρατιωτών του 256 Τάγματος Πεζικού.

>>περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου