Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Μια κατάσταση εκτός ελέγχου

Στα κατεχόμενα εδάφη μας η σημαία της παρανομίας και της βίας.

Τις τελευταίες μέρες όλο και κάτι συμβαίνει σε αυτόν τον τόπο. Την μια συλαμβάνουν αστυνομικούς της Κ.Δ. οι κατοχικές αρχές, σήμερα συλαμβάνουν άλλο Κύπριο πολίτη ο οποίος κατείχε κηνυγετικό όπλο στα κατεχόμενα και η ιστορία συνεχίζεται.

Βέβαια δυστυχώς επαληθεύονται όλοι αυτοί, αυτόνομες παρατάξεις κτλ, οι οποίοι φώναζαν κατά την διάνοιξη των οδοφραγμάτων ότι αυτή η ενέργεια θα σηματοδοτεί μια επιπλέον αναγνώριση του Ψευδοκράτους από τους Έλληνες αλλά και οικονομική ενύσχηση των κατεχομένων. Το ζήτημα των οδοφραγμάτων, που πολλοί πρότρεξαν να φωνάξουν "φασίστες" αυτούς οι οποίοι φώναζαν, δεν είναι ζήτημα απλά Εθνικό, είναι ένα ζήτημα που έχει πτυχές σε όλα τα φάσματα. Από κοινωνικό ζήτημα στο Εθνικό, από οικομικό ζήτημα στο ζήτημα λύσης του Κυπριακού ζητήματος.

Κατά καιρούς οι αυτόνομες παρατάξεις στις διάφορες φοιτητικές Ενώσεις κατάθεταν προτάσεις για κλείσιμο των οδοφραγμάτων με αρκετά επιχειρήματα αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι μόνο κακό φέρνει η διάνοιξη αυτών για την Κύπρο και τον Λαό της. Συγκεκριμένα μπορείτε να δείτε την πρόταση της Ανεξάρτητης Φοιτητικής ΈΠΑΛξης του πανεπιστημίου Κύπρου (πρόταση 21) την οποία (πρόταση) απέρριψαν όλες οι κομματικές παρατάξεις. Μάλιστα κάποιες είχαν και το "επιχείρημα" ότι ήταν προεκλογική δέσμευση του εκάστοτε προέδρου πως είναι δυνατόν εμείς να διαφωνούμε.

Κατά καιρούς οι πολιτικάντηδες παρουσίαζαν την διάνοιξη ως μια οδό προς την λύση (της λύση όπως οι ίδιοι βέβαια ονειρεύονται) και ότι όλα θα ήταν ειρηνικά και τέλεια. Αυτό όμως που λείπει από τις εκάστωτε πολιτικές ηγεσίες μας είναι ότι ξεχνούν. Ξεχνούν πολύ εύκολα τι εστί Τούρκος, τουρκική κατοχή και βαρβαρότητα και νομίζουν ότι με το να γίνουμε καλά παιδειά όλα τα προβλήματα μας θα λυθούν με αυτούς και θα μας δώσουν και το κατεχόμενο τμήμα της Πατρίδος μας πίσω. Βέβαια όλοι αυτοί διαψεύδονται μέρα με την μέρα και δυστυχώς δικαιωνόμαστε εμείς που κατά τ' άλλα μια φούχτα νέοι είμαστε "φανατισμένοι" που δεν έχουμε καμιά σχέση με την πολιτική.

Μετά το περιστατικό με τους αστυνομικούς ο κόσμος φάνηκε να επιθυμεί το κλείσιμο αυτών αλλά και πάλι οι "μεγάλοι" πολιτικοί ηγέτες θεωρούσαν τέτοια πράξη "συναισθηματισμούς" κατά τον "μεγάλο" Ν. Ανα(ν)στασιάδη και κατά τον "μεγάλο" Δ. Γριστόφκια "ε έλεος!" (βλέπε την πρόσφατη του συνέντευξη.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η διάνοιξη των οδοφραγμάτων μόνο κακό έφερε. Αυτοί οι πολιτικάντηδες ζώντας στον δικό τους κόσμο, ως συνήθως, αρνούνται να δουν τις πραγματικότητες και κρύνονται πολύ εύκολα πίσω από την "μετριοφροσύνη", την προσοχή και τα άλλα που κατά καιρούς χρησιμοποιούν για να κρυφτούν και να "επιχειρηματολογήσουν". Χαρακτηριστικές είναι οι εκφράσεις των πολιτικάντηδων τόσο του Κάρογιαν όσο και του Αναστασιάδη. "Τούτην την ώρα.. (μπούρδες) ...χρειάζεται σύνεση, ορθολογισμός, ενότητα..... για να γλυτώσει τούτος ο Λαός από τα προβλήματα της οικονομίας" κτλ κτλ κτλ.

Το θέμα όμως του κλεισίματος του οδοφράγματος δεν είναι ένα θέμα που πάει μόνο του αλλά συνοδεύεται από μια στρατηγική σοβαρή και συνολική για το κυπριακό ζήτημα. Το κλείσιμο τους οδοφράγματος συματοδοτεί και απομόνοση του ψευδοκράτους που θα πρέπει να προωθηθεί και θα πρέπει να είναι η αρχή της διεκδικητικής μας στρατηγικής. Μαζί με την ενημέρωση των ξένων (όχι μόνο των κυβερνήσεων αλλά και των Λαών) και την συνολική αντιμετώπιση της τουρκικής προπαγάνδας θα δώσει νέες προοπτικές για απελευθέρωση των εδαφών μας. Επίσης, η επανατοποθέτηση του ζητήματος σε ζήτημα εισβολής - κατοχής (κάτι που το akel συμφωνεί τάχα και θεωρεί ότι οι "διακοινοτικές" συνομιλίες είναι τοποθετημένες στο πρόβλημα εισβολής και κατοχής) προβλέπει και αποχώρηση από οποιανδήποτε συνομιλία με οποιονδήποτε παράνομο ηγέτη. Το λάθος σε αυτή την περίπτωση είναι ότι κάποιος ο οποίος είναι εκλελεγμένος από παράνομους Τούρκους εποίκους τον θεωρούμε ηγέτη των Τ/κ! (αν είναι ποτέ δυνατόν).

Κατ' επέκταση κίνδυνος για την λύση του κυπριακού ζητήματος δεν μπορεί να υπάρξει με το κλείσιμο των οδοφραγμάτων εάν και έφοσον η πλευρά μας πάρει όλα τα μέτρα που θα πρέπει να πάρει για αποφυγή διπλωματικών προβλημάτων.

Πάντως τα αποτελέσματα της σημερινής κατάστασης τα ξέρουμε. Την φάση ακριβώς που το ψευδοκράτος θα κατέρρεε οικονομικά, αποδεχθήκαμε με πανηγυρισμούς, την διάνοιξη τους δίνοντας αυτόματα ζωή στο ψευδοκράτος. Αυτό το ψευδοκράτος που χτίστηκε πάνω στο αίμα, στην βία και την σφαγή. Αυτό το ψευδοκράτος που καταστρέφει καθημερινά τον τόπο των Πατέρων μας και προωθεί την μισαλλόδοξη ανθελληνική προπαγάνδα.

Τέλος, ας σκεφτούμε πόσα κακά φέρνει στον τόπο η συνέχιση ελεύθερης διακίνησης από και προς τις κατεχόμενες περιοχές. Παράνομη μετανάστευση, λεφτά στο κατοχικό καθεστώς, δουλειά σε Τ/κ (που μένουν στα κατεχόμενα) και το χειρότερο σε έποικους, πιο εύκολη εισαγωγή στον τόπο ναρκωτικών και φτηνών κροτίδων, το περιστατικό που έγινε πρόσφατα με τους αστυνομικούς που είχε ως αποτέλεσμα την κατάσχεση των οχημάτων της "Δημοκρατίας" και των όπλων χωρίς καμιά αντίδραση από το κράτος(!) και τόσα άλλα που προωθούν την κοινωνική εξαθλίωση μας και την εθνική μας καταστροφή. Παρόλα ταύτα οι πολιτικάντηδες θεωρούν την οποιαδήποτε σκέψη κλεισίματος των οδοφραγμάτων "συναισθηματισμούς"!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου