Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Η ανυπαρξία του αγώνα της κυβέρνησης είναι εμφανέστατη


Η διαφήμιση της O2.


Η ανυπαρξία της διαφώτισης της κυβέρνησης και των διαβημάτων της για το κυπριακό ζήτημα στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες είναι εμφανέστατη. Αυτό θα καταλάβει κάποιος ο οποίος δεν είναι για περισσότερο από 2 μέρες στην Αγγλία. 

Ενώ η κυβέρνηση ασχολείται ανελλιπώς πως θα κανονίσει τους δικούς της και πως θα διατηρήσει τον μισθό των κυβερνητικών αξιωματούχων οι Τούρκοι κάνουν καλά την δουλειά τους σε εταιρείες στην Αγγλία. Μια απλή μάτια στις χρεώσεις των διεθνών κλήσεων της O2 θα σας πείσει και θα μας κάνει να καταλάβουμε ότι τον λάκκο μας μόνοι μας τον σκάβουμε.

Η κυβέρνηση μας, με την ανυπαρξία της στον διεθνή χώρο και με την υποβάθμιση αυτής από νόμιμο κράτος σε κοινότητα καταφέρνει πανηγυρικά να αφήσει τους Τούρκους να αλωνίζουν και τους ανυποψίαστους Άγγλους πολίτες (αλλά και Ευρωπαίους) να νομίζουν ότι απλά υπάρχουν όντως 2 πλευρές (turkish side and greek side) στην ελληνική μας νήσο. 

Παρά η κυβέρνηση να εκδίδει "ενημερωτικά" έντυπα προς τον λαό για την Ομοσπονδία καλό θα ήτο να εκδίδει ενημερωτικά έντυπα για τους Ευρωπαίους των άλλων χωρών. Καλό θα ήταν να μηνύει όσες εταιρίες χρησιμοποιούν στα διαφημιστικά τους το North, Cyprus. Καλό θα ήταν να αποστείλει κυβερνητικούς υπαλλήλους για ελέγχους να κάνει τα κατάλληλα διαβήματα για απομόνωση του ψευδοκράτους, της παρανομίας και εν τέλει να αγωνιστεί για τα δίκαια του Λαού της. 

Αντί αυτού δίνει (όπως και όλες οι άλλες κυβερνήσεις άλλες πολύ άλλες πιο λίγο) την μέγιστη υπόσταση στον "ηγέτη" των Τ/κ (αλήθεια, από πότε παράνομα εκλεγμένος ΚΑΙ από παράνομους εποίκους βαφτίζεται Τ/κ ηγέτης;) καλώντας τον σε δείπνα και πίνοντας μαζί καφέ, συνομιλώντας για την τύχη της νήσου μας και χαρίζοντας τους τα πάντα. 

Ο δε "πατριώτης" που μεταλλάσσεται σαν χαμαιλέοντας της πολιτικής έχει καλέσει (όχι στα πλαίσια συνομιλιών που μπορεί να έχει ελαφρυντικό "γιατί υπάρχει συζήτηση για λύση του κυπριακού") τον αττιλάρχη για καφέ, με τον άλλο τον "παππούλη" κατά τους συναγερμικούς , στο σπίτι του. Με αυτό τον τρόπο ο μεγάλος Νίκος Ανα(ν)στασιάδης δείχνει τον δρόμο προς την αναγνώριση και εξύψωση του Αττιλάρχη. Εξάλλου αυτός δεν ήταν όταν τις ψευδοεκλογές τις αποκάλεσε "ενδοκοινοτικές εκλογές" εξυψώνοντας το ψευδοκράτος σε κοινότητα. 

Ο ίδιος ο ρουφιάνος της πολιτικής που για να πείσει δεν ζητά συγγνώμη για την στήριξη του εμετικού σχεδίου Ανάν αλλά λέει ότι απλά είναι νεκρό για αυτόν. Δεν ζητά συγγνώμη για όλες τους της φιλοτουρκικές δηλώσεις απλά αναφέρεται σε γενικότητες παρασύροντας τον ανυποψίαστο μα και συνένοχο πολίτη. 

Το ΔΗΣΑΚΕΛ είναι παρόν και ακόμη πιο δυνατό. Πότε με πρόεδρο ΑΚΕΛικό τώρα (πιθανόν, ο Θεός να μην μας το δείξει) Συναγερμικό θα συνεχίζεται η ανθελληνική πολιτική στην ελληνική μας Νήσο. Αντίσταση και αντίδραση σε τέτοιες πολιτικές αλλά και στην ανυπαρξία φιλοπατριωτικών κινήσεων είναι οι αυτόνομες φοιτητικές παρατάξεις. Οι οποίες αναλαμβάνουν όλο το βάρος της διαφώτισης του κόσμου τόσο στον ελληνικό χώρο όσο και στην Αγγλία δίνοντας μαθήματα στους σύγχρονους εφιάλτες της πολιτικής και δείχνοντας σε ντόπιους και σε ξένους ότι οι νέοι της Κύπρου θα αγωνίζονται.

Κίνητρό τους ούτε οι φοιτητικές εκλογές, ούτε φυσικά η καρέκλα αλλά το καλό της Πατρίδας, η διαφώτιση, η ελεύθερη και κριτική σκέψη για μια κοινωνία πιο ανοιχτόμυαλη για την ευαισθητοποίηση του κόσμου να μην ξεχάσει τον τόπο του και να μην προσκολληθεί μόνο στο οικονομικό ζήτημα. Η λύση είναι μία η αντίδραση, μόνο έτσι θα επέλθει αναγέννηση του ελληνισμού και της Πατρίδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου